Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Volkswagen dropper tre årtier gamle jobgarantier

10/9 16:58

Volkswagen dropper en række jobgarantier for sine tyske ansatte som led i spareprogrammer, og indleder dermed endnu et muligt opgør med fagforeningerne, skriver Bloomberg News.

Meldingen kommer, således efter at bilproducenten i sidste luftede muligheden for fabrikslukninger.

Tirsdag har Volkswagen annulleret en række aftaler knyttet til en tre årtier lang pagt møntet på at sikre jobgaranti frem til 2029. Med opsigelsen vil garantierne udløbe i midten af næste år, skriver Bloomberg.

Tiltaget sker med henblik på at reducere omkostningerne i Tyskland til et konkurrencedygtigt niveau, oplyser Volkswagens HR-chef, Gunnar Kilian i en meddelelse.

Traditionelt har Volkswagen dog sværere ved at trumfe nedskæringer igennem. Det skyldes, at halvdelen af pladserne i bestyrelsen er besat af foreninger, og repræsentanter fra delstaten Niedersachsen, der sidder på 20 pct. af aktierne i Volkswagen, er ofte enig med fagforeningerne, skriver Bloomberg.

Volkswagen falder tirsdag 2,6 pct. til 94,20 euro.

.\\˙ MarketWire