Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nvidias markedsdominans går på hæld

11/9 06:32

Gennem det meste af de seneste 18 måneder har Nvidia domineret udviklingen på det amerikanske aktiemarked, da investorerne har kastet sig over chip-kæmpen, der sidder på 70-80 pct. af det globale marked for halvledere til brug i kunstig intelligens.

Den tid og den dominans kan dog være forbi, skriver Yahoo! Finance, og markedet vil i stedet igen fokusere mere på traditionelle emner som den økonomiske udvikling og selskabernes overordnede indtjeningsvækst.

- Vores fornemmelse er, at Nvidia er ved bare at blive endnu en stor vækstaktie, hedder det i en kommentar fra Citis chefstrateg Scott Chronert.

For et par uger siden kom Nvidia med sit regnskab for andet kvartal, og selv om det var bedre end ventet, og inkluderede en prognose for salget i tredje kvartal over konsensus, så var investorerne ikke imponerede og handlede chip-kæmpens aktie i minus med 6 pct.

Alligevel faldt markedet i USA ikke den dag, men sluttede stort set uændret.

Nvidias aktie er 20-doblet de seneste fem år, og aktien har set en stigning i 2024 indtil nu på mere end 110 pct., men nu er det tid til, at den lander, mener Citi. Og så vil påvirkningen af markedet fra Nvidias udvikling også aftage.

- Et simpelt kig på faldet i væksten af fremadrettede opjusteringer antyder, at Nvidias mest markante præstation og fundamentale indvirkninger på indeksudviklingen muligvis ligger bag os, konkluderer banken ifølge Yahoo! Finance.

.\\˙ MarketWire