Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk inflationstal på vej: Kan afgøre næste uges rentetræk fra den amerikanske centralbank

11/9 07:02

Kommer den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til at sænke renten med 25 eller 50 basispoint? Det kan meget vel komme til at blive afgjort af udfaldet af onsdagens amerikanske inflationstal, vurderer Nordea.

- Markedet venter spændt på amerikansk forbrugerprisindeks onsdag eftermiddag. Det vil sandsynligvis være afgørende for, om Fed’s rentenedsættelse i næste uge lander på 25 eller 50 basispoint, skriver banken i en morgenkommentar.

I juli steg det amerikanske forbrugerprisindeks med 0,2 pct. på månedsbasis og 2,9 pct. på årsbasis. Kerneinflationen var desuden uændret 3,2 pct.

I dagens opgørelse for august ventes en uændret kerneinflation på 3,2 pct. og en månedsstigningstakt i forbrugerpriserne på 0,2 pct.

- En højere end forventet kerneinflation vil øge sandsynligheden for en rentenedsættelse på kun 25 basispunkter, mens det skal et noget større fald end forventet til at tippe udfaldet til en stor rentenedsættelse på 50 basispoint. Markedet har indpriset omkring 33 basispunkter, så markedet afventer i spænding dagens nøgletal, skriver Nordea.

.\\˙ MarketWire