Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fastholdt amerikansk kerneinflation peger i retning af lille rentesænkning spår Sydbank

11/9 15:04

Det er et stort hår i suppen for den amerikanske centralbank, at kerneinflationen i USA hænger fast på et for højt niveau.

Det trækker derfor i retning af, at centralbanken kun kan tilladelse sig at sætte renten ned med beskedne 25 basispoint på rentemødet i næste uge, vurderer Sydbanks cheføkonom, Søren Kristensen, efter onsdagens amerikanske forbrugerprisopgørelse.

Dugfriske tal fra USA viser, at inflationen i verdens største økonomi faldt fra 2,9 pct. til 2,5 pct. i august, hvor det især er lavere brændstofpriser, der har drevet udviklingen.

Kerneinflationen, hvor man renser ud for energi- og fødevarepriser, hænger dog fast på 3,2 pct.

- Samtidig stiger priserne i denne kategori med 0,3 pct. sammenlignet med juli. Det er for meget til, at inflationen på sigt kan ramme 2 pct., skriver Søren Kristensen om muligheden for at ramme centralbankens inflationsmål.

Cheføkonomen vurderer dog, at inflationen er ved at være så tæt på målsætningen, at centralbanken kan begynde at sætte renten ned.

- Særligt set i lyset af de svagheder vi hen over sommeren har set på det amerikanske arbejdsmarked, vurderer Søren Kristensen, der på den baggrund også pointerer, at inflationen er skubbet et nummer ned i rækken, når investorerne skal rangere de vigtigste nøgletal.

Inflationen er dog langtfra ligegyldig, pointerer han, med henvisning til hvis kerneinflationen bliver ved med at hænge fast på nuværende niveau.

På den korte bane er det aktualiseret af, at investorerne er meget i tvivl, om størrelsen på en eventuel rentenedsættelse fra landets centralbank i næste uge vil blive på 25 eller 50 basispoint.

- Her er det vores klare vurdering, at dagens tal trækker i retning af en normal og mere beskeden rentenedsættelse på 25 basispoint, skriver Søren Kristensen, der henviser til, at arbejdsmarkedet langtfra er svagt.

- Derfor regner vi heller ikke med, at rentenedsættelserne kommer i en lind strøm, som investorerne regner med. Men vi tror nu nok, de skal komme, og med dagens tal rykker vi et skridt tættere på.

.\\˙ MarketWire