Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens obligationer: Rentefald på menuen før og efter amerikanske inflationstal

11/9 17:00

Renten på den danske toneangivende tiårige statsobligation endte onsdag med fald, efter at den kortvarigt steg midt på eftermiddagen i forbindelse med offentliggørelsen af de amerikanske inflationstal for august.

Samlet sluttede den tiårige statsobligation i 2,03 pct. svarende til 6 basispoint lavere end tirsdagens lukkeniveau.

Den amerikanske inflationsopgørelse fik dog kortvarigt renten til at stige til 2,09 pct. Mens inflationen og kerneinflationen gik ned i gear og landede helt som ventet, steg kerneinflationen fra julis 0,2 pct. til 0,3 pct. i august. Og det var ikke ventet, da økonomerne regnede med 0,2 pct.

Søren Kristensen, cheføkonom i Sydbank, vurderer, at investorerne er meget i tvivl, om størrelsen på en eventuel rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank i næste uge vil blive på 25 eller 50 basispoint.

- Her er det vores klare vurdering, at dagens tal trækker i retning af en normal og mere beskeden rentenedsættelse på 25 basispoint, skriver Søren Kristensen, der henviser til, at arbejdsmarkedet langtfra er svagt.

- Derfor regner vi heller ikke med, at rentenedsættelserne kommer i en lind strøm, som investorerne regner med. Men vi tror nu nok, de skal komme, og med dagens tal rykker vi et skridt tættere på, skriver han i en kommentar.

Inden inflationstallene ventede 29 pct. af markedet en rentesænkning på 50 basispoint på rentemødet den 18. september - efter dagens data er det tal skrumpet til 15 pct, viser CME Fedwatch ifølge Reuters.

Samtidig blev rentefaldet fra morgenstunden forstærket af tv-debatten mellem Demokraternes Kamala Harris og tidligere præsident Donald Trump, der tolkes af flere medier og eksperter som en lille sejr til Harris.

.\\˙ MarketWire