Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DSV-aktien ses stige efter rygter om vinder af DB Schenker-opkøbskamp spår Nordnet

12/9 07:12

Den danske transport- og logistikkæmpe skulle angiveligt have vundet kampen om at overtage konkurrenten DB Schenker, og det ventes at blive positivt modtaget på aktiemarkedet, da investorerne har stor tiltro til en succesfuld integration.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen, efter at Reuters onsdag aften med henvisning til unavngivne kilder hos den nuværende ejer, Deutsche Bahn, og den tyske regering, har udpeget DSV som sejrherre i det 14 mia. euro store opkøb.

- Den mest sandsynlige reaktion på handlen, vil være en kursstigning til DSV-aktien, vurderer Per Hansen i et notat torsdag morgen.

DSV formentlig vil betale for opkøbet via udstedelse af nye aktier til institutionelle investorer samt gæld, vurderer investeringsøkonomen, der i forbindelse med opkøbet også venter en indstilling af aktietilbagekøbsprogrammet.

Forventningen om en positiv kursreaktion torsdag bygges også på, at nogle analytikere ser mulighed for, at opkøbet af den tyske speditørgigant kan fordoble indtjeningen for DSV om nogle år.

Hvis prisen på 14 mia. euro holder, vil det svare til 104,5 mia. kr. Det er dermed et godt stykke under halvdelen af markedsværdien for DSV, der efter onsdagens stigning på 0,3 pct. til 1249,50 kr. var på 267,4 mia. kr.

Da DSV købte den schweiziske konkurrent Panalpina i 2019 tog integrationen mindre end tre år, og Per Hansen venter ikke, at det tager meget længere med DB Schenker.

.\\˙ MarketWire