Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Stille start før ECB-beslutning - rentepilen peger let opad

12/9 07:14

De europæiske investorers fokus vender sig torsdag mod Frankfurt og Den Europæiske Centralbank (ECB), der holder rentemøde med en forventet rentenedsættelse som resultat.

Inden da ventes en afdæmpet start med en tendens til små rentestigninger.

I USA steg renterne i hvert fald ud på aftenen onsdag efter en ellers lavere begyndelse - og oven på inflationstallene for august midt på eftermiddagen dansk tid, der viste, at kerneinflationen var lidt mere klæbrig end ventet.

Torsdag morgen er renten på den toneangivende tiårige T-bond i USA 3,66 pct., hvilket er 4 basispoint højere end ved dansk lukketid onsdag.

Inflationstallene fra USA onsdag gav ellers ikke anledning til ændring af kursen på det danske marked.

Derfor fortsatte handelsdagen, som den startede - med faldende renter - og for den toneangivende tiårige statsobligation endte det med et rentefald på 6 basispoint til 2,03 pct.

Torsdag vendes blikket særligt mod ECB, som blandt økonomerne ventes at sænke sin ledende indskudsrente til 3,50 pct. fra 3,75 pct.

Lidt efter rentemeddelelsen og før pressemødet med centralbankchef Christine Lagarde venter den ugentlige amerikanske statistik over nytilmeldte ledige, der er sidste for alvor væsentlige datapunkt, før den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i næste uge ventes at indlede sin lempelsescyklus efter rentemødet tirsdag og onsdag.

.\\˙ MarketWire