Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens internationale avisuddrag med Goldman, 7-Eleven og Tata Steel

12/9 07:45

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

SKUFFEDE DONALD TRUMP-ALLIEREDE EFTER DEBAT SKABER TVIVL OM HANS GENVALG

Donald Trumps dårlige præstation i tv-opgøret med Kamala Harris har skabt irritation hos republikanske allierede, som mente, at han havde været uforberedt, udspillet af vicepræsidenten og leveret uberegnelige budskaber til vælgerne. (DONALD TRUMP'S CAMP REELS AFTER DEBATE INJECTS NEW DOUBT INTO RE-ELECTION BID)

GOLDMAN SACHS FÅR GIGANTISK HONORAR SOM RÅDGIVER I KELLANOVA-SALG

Goldman Sachs vil tjene 92 mio. dollar på sit arbejde med at rådgive Pringles- og Pop-Tarts-producenten Kellanova i forbindelse med salget til Mars for 36 mia. dollar. Der er dermed tale om en af de største honorarer i en opkøbs- og fusionstransaktion (M&A) i de de senere år. Mars' opkøb er det største annonceret i USA i år, men større handler sidste udløste ikke desto mindre mindre gebyrer for de involverede banker. (GOLDMAN SACHS TO EARN $92MN FROM ADVISIONG ON $36BN KELLANOVA SALE)

7-ELEVEN-EJER HYRER RÅDGIVER EFTER AFVISNING AF INDLEDENDE BUD

7-Eleven-ejeren Seven & i Holdings har fået Japans største investeringsbank, Nomura, til at rådgive sin bestyrelse som forberedelse til en potentiel overtagelseskamp med canadiske Alimentation Couche-Tard, hvis indledende bud på selskabet på 39 mia. dollar blev afvist. (7-ELEVEN OWNER TAPS NOMURA TO ADVISE ON TAKEOVER BATTLE AFTER REJECTIONG $39BN OFFER)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

JAPANSK CENTRALBANKMEDLEM VIL HAVE HÆVET RENTEN TIL MINDST 1 PCT.

Det japanske centralbankmedlem Naoki Tamura mener, at centralbanken bør hæve renten til omkring 1 pct. i den nærmeste fremtid. Det øger forventningerne til flere rentestigninger. Økonomer venter, at Bank of Japan vil holde renten stabil på sit politiske møde i næste uge, efter at den hævede målet for renten til 0,25 pct. i juli.(HAWKISH BOJ BOARD MEMBER SAYS RATES SHOULD BE RAISED TO AT LEAST 1%)

PRISFALD PÅ JERNMALM RAMMER MINESELSKABERS INDTJENING

Jernmalm, der bruges til at fremstille stål, er en af de råvarer, der har klaret sig dårligst i år. Krisen på Kinas ejendomsmarked, hvor der bliver bygget langt færre boliger har sendt prisen på jernmalm ned på det laveste niveau i næsten to år. Det tærer på indtjeningen hos nogle af verdens største mineselskaber. (SLINDE IN IRON ORE PRICES A HICCUP FOR MINERS AMID COPPER SCRAMBLE)

PWC AFSKEDIGER I AMERIKANSKE AFDELINGER

PricewaterhouseCoopers' amerikanske afdeling afskediger omkring 1800 medarbejdere i den første formelle afskedigelse siden 2009. Desuden omstrukturerer det sin teknologigruppe, da firmaet står over for en aftagende efterspørgsel efter nogle af sine rådgivningsaktiviteter. (PWC LAYING OFF 1,800 EMPLOYEES IN FIRST FORMAL CUTS SINCE 2009)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

KØLENDE INFLATION KAN FASTHOLDE CENTRALBANKENS KURS MED LAVERE RENTER

Inflationen i USA fortsatte med at falde i august, men onsdagens forbrugerpristal viste også tegn på træghed under overfladen. Det fik investorerne til at øge deres væddemål om, at centralbankerne vil sænke låneomkostningerne med 25 basispoint fra de nuværende 5,33 pct., og ikke med det det større halve procentpoint, som nogle tidligere havde anset for muligt. (INFLATION COOLED IN AUGUST, KEEPING THE FED POISED TO CUT RATES)

THE TIMES (WWW.THETIMES.CO.UK)

TATA STEEL VIL SKÆRE 2800 JOB PÅ TRODS AF STØTTE FRA STATEN

Tata Steel står til at miste 2800 job, der skal skæres fra i Wales. Det sker på trods af støtte på over 500 mio. pund fra staten. (TATA STEEL TO LOSE 2800 JOBS DESPITE £500M GOVERNMENT SUPPORT)

THE GUARDIAN (THEGUARDIAN.COM)

REA BYDER 5,6 MIA. PUND PÅ RIGHTMOVE
Ejendomsselskabet Rea, der har Rupert Murdochs News Corp som hovedejer, har budt 5,6 mia. pund for Rightmove, der er Storbritanniens største online ejendomsportal. Tidligere er et bud på 705 pence per aktie blevet afvist af bestyrelsen.
(RUPERT MURDUCH-OWNED FIRM REA MAKES £5.6BN OFFER FOR RIGHTMOVE)

DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE)

EQT OVERVEJER AT SÆLGE POST I BETALINGSLØSNING

Kapitalfonden EQT overvejer at sælge sin majoritetspost i betalingsløsningen Banking Circle. (EQT UPPGES UTVÄRDERE MAJORITETSFÖRSÄLJNING I BETALBOLAD)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO)

FREYR-TOPCHEF BEHOLDER LØN PÅ SYV MILLIONER MIDT I NYE NEDSKÆRINGER

Batteriselskabet Freyr skærer igen i antallet af medarbejdere og justerer strategien for at modstå hård konkurrence fra Kina. Lønnen til topchef Tom Einar Jensen er dog fastholdt på 7 mio. norske kr. (FREYR-SJEF TOM EINAR JENSEN BEHOLDER SJEFSLØNN PÅ SYV MILLIONER MIDT I NYE NEDSKJÆRINGER)

FORVALTER EFTER RIGSELSKABERS EXIT FRA OSLO-BØRS: TROR DE TABER PÅ DET

Det bliver et tab for de to norske rigselskaber Borr Drilling og Seadrill, hvis de helt vinker farvel til børsen i Oslo, mener Eikas investeringsdirektør Gaute Eie. Selskaberne lurer på kun at være noteret i USA for at spare omkostninger og nå en bredere investorkreds, men det er langt fra et lige så godt sted for den industri, lyder kritikken. (FORVALTER OM RIGGSELSKAPENES OSLO-EXIT: - TROR DE GJØR EN TABBE)

.\\˙ MarketWire