Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Renterne stiger en spids før ventet lempelse fra ECB

12/9 08:50

De europæiske investorers fokus vender sig torsdag mod Frankfurt og Den Europæiske Centralbank (ECB), der holder rentemøde med en forventet rentenedsættelse som resultat.

Inden da har starten været afdæmpet på det danske marked, hvor der hersker små rentestigninger efter et hop ud på aftenen i USA.

Det var blandt andet trukket af lidt højere end ventede tal for kerneinflationen i det amerikanske i august.

Herhjemme gav det dog ikke anledning til ændring af kursen på obligationsmarkedet, hvor renterne startede og sluttede med fald. Men torsdag morgen hentes lidt af efterslæbet til USA ind, og renten på den toneangivende tiårige statsobligation stiger med 2 basispoint til 2,05 pct.

Torsdag vendes blikket særligt mod ECB, som blandt økonomerne ventes at sænke sin ledende indskudsrente til 3,50 pct. fra 3,75 pct.

Lidt efter rentemeddelelsen og før pressemødet med centralbankchef Christine Lagarde venter den ugentlige amerikanske statistik over nytilmeldte ledige, der er sidste for alvor væsentlige datapunkt, før den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i næste uge ventes at indlede sin lempelsescyklus efter rentemødet tirsdag og onsdag.

.\\˙ MarketWire