Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Goldman Sachs venter mere aggressive centralbanker i Europa grundet svag vækst

12/9 11:33

Den amerikanske storbank Goldman Sachs venter hurtigere rentenedsættelser fra både Den Europæiske Centralbank (ECB) og Bank of England end tidligere.

Baggrunden er en svagere end ventet udvikling i økonomien i både eurozonen og Storbritannien, skriver Bloomberg News med henvisning til et notat fra Goldman Sachs.

Banken venter nu rentenedsættelser i forbindelse med alle rentemøder i ECB startende i december mod en tidligere prognose om nedsættelser på omtrent hver andet rentemøde.

Samtidig har Goldman Sachs sænket sit estimat for slutrenten hos ECB til 2,00 pct. fra tidligere 2,25 pct.

- Vi har nedjusteret vores forventninger til væksten i eurozonen efter svaghed i produktionssektoren - særligt i Tyskland, skriver Jan Hatzius, der er cheføkonom hos Goldman Sachs, i notatet ifølge Bloomberg News.

Allerede torsdag holder ECB rentemøde, og her er konsensusforventningen blandt økonomerne - og også Goldman Sachs' forventning - at centralbanken vil sænke sin ledende indskudsrente med 25 basispoint til 3,50 pct.

BANK OF ENGLAND SES ØGE TEMPOET - MEN ENDE SAMME STED

For den britiske centralbank, Bank of England, venter Goldman Sachs nu en hurtigere vej til målet.

Buddet på slutrenten i denne lempelsescyklus i det britiske er nemlig fortsat 3,00 pct., men Goldman Sachs venter, at centralbanken vil komme hurtigere i mål end tidligere antaget.

Forventningen er nu, at Bank of England vil levere rentenedsættelser på hvert møde fra november.

Bank of England holder sit næste rentemøde i næste uge, og her ventes centralbanken at fastholde sin ledende rente på 5,00 pct., som den blev sænket til i starten af august som følge af en rentenedsættelse på 25 basispoint.

.\\˙ MarketWire