Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DSV bliver verdens største logistikselskab

13/9 08:15

DSV's overtagelse af DB Schenker er selskabets største opkøb nogensinde og et af de allerstørste opkøb foretaget af et dansk selskab i historien.

Efter lang tids budkrig og svirrende rygter er købet fredag blevet bekræftet, og prisen er 14,3 mia. euro - svarende til lige omkring 107 mia. kr.

For den pris maser DSV sig dog også op som det største logistikselskab i verden.

BLIVER VERDENS STØRSTE SPEDITØR

Opkøbet af DB Schenker gør det samlede selskab til verdens største speditørselskab, da det danske selskab ifølge en opgørelse lavet af Armstrong & Associates i 2022 sad på tredjepladsen blandt de globale speditørselskaber med en markedsandel på 4 pct.

Ifølge den opgørelse, der findes i DSV's årsrapport for 2023, indtog DB Schenker en fjerdeplads i 2022 med en markedsandel på 3 pct.

En sammenlægning af de to giganter vil ifølge den beregning sende markedsandelen op på 7 pct., hvorved schweiziske Kuhene + Nagel og tyske DHL Logistics passeres. De sad hver med en markedsandel på 5 pct. i 2022, viser opgørelsen fra Armstrong & Associates i DSV's årsregnskab.

Omsætningsmæssigt vil opkøbet tæt ved fordoble DSV, der i 2023 omsatte for 150,8 mia. kr. DB Schenker omsatte sidste år for 19,1 mia. euro svarende til 142,5 mia. kr.

Det samlede selskab ville dermed have haft en omsætning på 293,3 mia. kr. sidste år.

Der er dog stadig ikke helt nok til at slå A.P. Møller - Mærsk af pinden, da den danske rederikonge nåede en omsætning sidste år på 51,1 mia. dollar svarende til knap 352 mia. kr.

.\\˙ MarketWire