Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarians mpox-vaccine blåstemples af WHO

13/9 12:14

Bavarian Nordics mpox-vaccine er blevet godkendt hos Verdenssundhedsorganisationen WHO, der nu har føjet vaccinen til listen over prækvalificerede vacciner.

Godkendelsen vil hjælpe med at fremskynde adgangen til vaccinen i alle afrikanske lande.

Det fremgår af en meddelelse fra Bavarian, der peger på, at en prækvalifikation er en forudsætning for, at regeringer og organisationer som Gavi, Unicef med flere kan indkøbe og distribuere vacciner til afrikanske lande.

- Vi er særdeles begejstrede over, at vores mpox-vaccine har modtaget prækvalifikation fra WHO, hvilket er et vidnesbyrd om styrken af vores vaccine og kvaliteten af de data, vi har genereret gennem adskillige studier, såvel som i det virkelige liv, siger Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian, ifølge meddelelsen.

Vaccinen er godkendt til forebyggelse af kopper og mpox i voksne over 18 år. Ifølge anbefalinger fra WHO kan den dog også anvendes "off-label" i børn og unge samt gravide og personer med lavt immunforsvar som led i udbrud, hvor fordelene ved vaccinen opvejer potentielle risici, skriver Bavarian.

.\\˙ MarketWire