Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Boeing er i risiko for at få sænket kreditvurdering til junkstatus

16/9 06:35

Den amerikanske flyproducent Boeing er i risiko for at miste sin "investment grade"-kreditvurdering hos Moody's og i stedet blive sænket til "junk" på grund af den strejke, der i øjeblikket presser selskabet.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge nyhedsbureauet er kreditvurderingsinstituttet bare et skridt fra "junk"-status, og Moody's har i en meddelelse understreget, at selskabet vil holde godt øje med varigheden af strejken og effekten af den på pengestrømmene hos Boeing.

Lige inden meddelelsen fra Moody's fredag meddelte Boeings finansdirektør, Brian West, at selskabet gør alt, hvad det kan, for at passe på pengestrømmene.

- Vi forbliver fokuserede på at styre balancen forsigtigt. Vi vil gerne prioritere investment grade-kreditvurderingen, lød det på en telekonference fra Brian West, skriver Bloomberg News.

Torsdag sagde hele 94,6 pct. af de 33.000 ansatte, som til dagligt arbejder på flytypen 737 Max på den amerikanske vestkyst, nej til en ny overenskomst, som blandt andet inkluderer en lønstigning på 25 pct., en ansættelsesbonus på 3000 dollar samt løfter om nye produktionsfaciliteter.

Boeing-aktien faldt fredag med 3,7 pct. til 156,77 dollar, mens genvandt en smule af det tabte i eftermarkedet, hvor aktien gik frem med 0,2 pct.

.\\˙ MarketWire