Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Banks analytiker hæver kursmål for DSV efter milliardopkøb

16/9 08:27

Jyske Banks analytiker Morten Enggaard sætter kursmålet for aktien i transportkoncernen DSV op til 1650 kr. fra 1550 kr. og gentager sin købsanbefaling.

Det fremgår af et analysenotat fra banken mandag.

Dermed ser analytikeren et kurspotentiale på over 18 pct. for en aktie i DSV, der steg 1 pct. fredag til 1388,50 kr.

Morten Enggaard kaldte fredag for "en god dag for DSV." Det var dagen, hvor DSV selv bekræftede det 107 mia. kr. store opkøb af den tyske speditør DB Schenker.

- I vores optik er det en god aftale, DSV har lavet, og vi forventer væsentlig værdiskabelse for aktionærerne i de kommende år, skriver Morten Enggaard i analysen og fortsætter:

- Det helt afgørende bliver, hvad DSV kan levere af synergier ved integrationen af DB Schenker. DSV forventer, at de som minimum kan bringe DB Schenkers marginer op på DSV’s niveau i løbet af 3 år, hvilket alene vil skabe synergier for 4,3 mia. kr. på EBIT-niveau.

I Jyske Bank forventes synergierne at være omkring 8 mia. kr. Morten Enggaard påpeger dog, at det er konservativt set i forhold til, hvad DSV har leveret i tidligere transaktioner.

- Der er stadig stor usikkerhed omkring, hvad DSV rent faktisk kan levere på synergier, og vores positive holdning er baseret på DSV’s positive historik i forhold til integration af opkøb, skriver analytikeren i analysen.

Morten Enggaard kalder DSV for "en klar branchevinder." Og han mener, at transportkoncernens vækst fremadrettet vil imponere - både via organisk vækst og via opkøb.

- DSV's styrke ligger i deres effektive it-setup, performancekultur og deres aktionærvenlige samt kompetente ledelse. Det er disse kvaliteter, der har skabt og vil fortsætte med at skabe den vækstrejse, DSV er på, skriver han i analysen.

.\\˙ MarketWire