Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: NKT tager toppen i afdæmpet marked med lille indekplus

16/9 11:46

NKT og Bavarian Nordic indtager mandag middag toppen i det danske C25-indeks, mens Ørsted dratter til bunds sammen med blandt andet DSV.

Samlet set vinder eliteindekset marginale 0,03 pct. til 2040,47 og fortsætter dermed fremgangen efter fredagens rekordniveau i 2039,66, Det sker under afdæmpet aktivitet i fravær af væsentlige selskabsspecifikke nyheder, mens makrobegivenhederne lægger beslag på markedets opmærksomhed.

- Vi starter ugen stille og skal se, hvad den bringer. Der er helt klart fokus på, hvad der kommer af nøgletal hen over ugen, og det er ikke blevet mindre i de sidste uger. Nærmest tværtimod. Der er blevet endnu mere fokus på, om der er noget, der peger i retning af recession, og hvad vi kan forvente af renter, og hvor hurtigt renterne kommer ned, kommenterer Mads Zink, chef for aktiehandlen i Danske Bank.

Han peger på rentemødet i den amerikanske centralbank, som slutter onsdag aften med en rentemeddelelse, som den helt store begivenhed i løbet af ugen. Markedets forventning er overvejende, at mødet slutter med en amerikansk rentesænkning på 25 basispoint, men en større sænkning kan komme på tale.

HÆVET KURSMÅL FOR NKT

Øverst i C25-indekset stiger NKT 2,3 pct. til 634 kr., og anledningen er sandsynligvis, at investeringsbanken Carnegie har forhøjet kursmålet til 730 kr. fra 700 kr.

- Vi ser tit, at når der er nogen, som hæver kursmålet, så har det en positiv effekt på dagen, bemærker Mads Zink.

Kabelproducenten har følgeskab af Bavarian Nordic som løftes 2,1 pct. til 251,20 kr., og ifølge Mads Zink er det rimeligt nok.

- Den havde måske et efterslæb i forhold til nogle af de positive ting, der skete i sidste uge, mener han.

Selskabet meddelte blandt andet om øget produktion af mpox-vacciner.

Genmab er også med på den positive side af indekset med et plus på 0,6 pct. til 1810 kr., efter fremlæggelse af lovende resultater med lægemiddelkandidaten Rina-S til behandling af æggestokkræft, noterer Mads Zink.

TAGER GEVINSTEN HJEM I DSV

Omvendt er der minus på 0,5 pct. til 1382 kr. for DSV, der i sidste uge brillerede med en stigning på 12,3 pct. som reaktion på, at logistikgiganten vandt kapløbet om at overtage den tyske konkurrent DB Schenker. Alene torsdag i sidste uge steg aktien 10 pct. på baggrund af rygter om overtagelsen.

- Gevinsthjemtagning, mener Mads Zink om mandagens tilbagefald.

Mandag har Jyske Bank hævet sit kursmål for aktien til 1650 kr. fra 1550 kr.

- Det helt afgørende bliver, hvad DSV kan levere af synergier ved integrationen af DB Schenker. DSV forventer, at de som minimum kan bringe DB Schenkers marginer op på DSV’s niveau i løbet af 3 år, hvilket alene vil skabe synergier for 4,3 mia. kr. på EBIT-niveau, mener banken DSV-analytiker, Morten Enggard.

ØRSTED "CAP'ES"

Tæt på bunden af C25 taber Ørsted 1,7 pct. til 439 kr. med afsæt i en teknikalitet.

- Ørsted er blevet "cap'et" i Kax Cap-indekset fra 5 pct. til 4,5 pct., oplyser Mads Zink

I indekset, som omfatter samtlige børsnoterede aktier, og som opfattes som handlernes primære benchmark, reduceres - cap'es - vægten af en aktie til 4,5 pct., hvis den når 5 pct., og det var tilfældet for Ørsted fredag efter børslukning.

Dagens eneste regnskabsaktuelle selskab er farve- og lakproducenten Flugger, som i sit første kvartal har præsenteret begrænset organisk salgsvækst, men fastholder sine forventninger. Aktien taber 0,6 pct. til 342 kr.

.\\˙ MarketWire