Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Intel har udsigt til grøn start efter aftale om levering af mikrochips til militæret

16/9 13:07

Intel indikeres 1,8 pct. højere i 19,93 dollar, efter at den amerikanske chipproducent har kvalificeret sig til op til 3,5 mia. dollar i føderale tilskud til at lave mikrochips til Pentagon.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til personer med kendskab til sagen i kølvandet af, at Intel har nået en bindende aftale med amerikanske embedsmænd.

Det hemmelighedsfulde program, kaldet Secure Enclave, planlægger at etablere produktion til avancerede chips med militær- og efterretningsapplikationer.

Selv om Intel altid har været frontløberen til at hive kontrakten i hus, har der været modstand fra andre chipproducenter, bekymring i Washington om kun at stole på ét firma samt en finansieringskamp på tværs af flere sikkerhedstjenester og Capitol Hill, der truede med at skære i Intels samlede kontrakt.

Finansieringen kan ifølge kilderne allerede blive annonceret i løbet af denne uge.

En sejr vil tilføje op til 8,5 mia. dollar i tilskud og 11 mia. dollar i lån, som Intel blev tildelt i marts i henhold til Chips and Science Act, en lov, som præsident Joe Biden underskrev i 2022 for at revitalisere amerikansk mikrochipproduktion og reducere afhængigheden af Asien.

.\\˙ MarketWire