Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Südzucker dykker efter svækkede markedsforhold for sukker har ramt indtjeningen

16/9 13:28

Südzucker dykker 4,3 pct. til 11,66 euro på børsen i Frankfurt, efter at den tyske sukkerproducent har nedjusteret forventningerne med henvisning til en uventet kraftig forringelse af markedsforventningerne til sukkersegmentet.

Et af problemerne for Südzucker er den igangværende krig i Ukraine, der fortsætter med at forværre den allerede høje volatilitet på salgs- og indkøbsmarkederne.

Yderligere henvises til fortsat usikkerhed om den fremtidige negative påvirkninger fra EU's udvidede toldfri adgang for landbrugsimport fra Ukraine, som nu er begrænset med hensyn til mængde.

Forventningerne til driftsindtjeningen målt på EBITDA i regnskabsåret 2024/25 lyder nu på 550-650 mio. euro mod tidligere ventet 900-1000 mio. euro og analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 914,8 mio. euro.

Omsætningsprognosen bliver også skåret til 9,5-9,9 mia. euro fra 10,0-10,5 mia. euro, hvor analytikerne havde sat næsen op efter 10,14 mia. euro.

.\\˙ MarketWire