Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Apple står til ørefigen på børsen efter svagt efterspørgsel efter iPhone Pro

16/9 13:45

Apple har udsigt til en rød start på dagen, efter at analytiker Ming-Chi Kuo har vurderer at forudbestillingerne af den nye Phone 16 Pro-serie er lavere end ventet.

Aktien indikeres 2,4 pct. lavere i 217,20 dollar i mandagens amerikanske formarked.

IPhone 16-seriens første weekend-forudbestillingssalg anslås til omkring 37 mio. enheder, hvilket er et fald på omkring 12,7 pct. i forhold til sidste års salg af iPhone 15-serien i første weekend, skriver Ming-Chi Kuo i sin rapport ifølge Bloomberg News.

Mandag i sidste uge præsenterede Apple på sin "Glowtime"-begivenhed fire kommende iPhone 16-modeller, som alle får indbygget funktioner baseret på kunstig intelligens.

- En af nøglefaktorerne for den lavere end forventede efterspørgsel efter iPhone 16 Pro-serien er, at det vigtigste salgsargument, Apple Intelligence, ikke er tilgængeligt ved lanceringen sammen med iPhone 16-udgivelsen, skriver analytikeren.

Analytikeren henviser også til, at intens konkurrence på det kinesiske marked påvirker efterspørgslen efter iPhones.

Samme negative meldinger om iPhone-efterspørgslen ses også hos JPMorgans analytiker Samik Chatterjee, der også pointerer, at ordreindgangen er kommet langsommere i gang sammenlignet med sidste år for Pro-modellerne, der fortsat er de foretrukne modeller.

MoffettNathanson-analytiker Craig Moffett er heller ikke fornøjet, da han pointerer, at "hvis Apple-investorer håbede, at de amerikanske mobiloperatører ville give et boost til salget af den nyeste iPhone... ja, de vil blive skuffede."

.\\˙ MarketWire