Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Roblon er udfordret i USA: Sætter gang i frasalg af datterselskab

16/9 15:10

Industrivirksomheden Roblon er udfordret i USA, og det får nu selskabet til at sætte gang i et frasalg af det amerikanske datterselskab.

Det oplyser Roblon mandag.

- Til trods for betydelige investeringer i øget produktionskapacitet og produktivitetsfremmende tiltag i det amerikanske datterselskab, finder ledelsen ikke grundlag for at forsætte på det amerikanske FOC-marked. Der igangsættes derfor en frasalgsproces af Roblon koncernens amerikanske datterselskab i samarbejde med valgte rådgivningspartnere, skriver Roblon i meddelelsen.

Forretningsbenet FOC, der leverer kabelmaterialer og kabelmaskiner til den fiberoptiske kabelindustri, gik ellers en anelse frem ved det seneste regnskab offentliggjort i juni.

- Roblon har over en længere periode, og især på det amerikanske marked, været negativt påvirket af markedsforholdene indenfor FOC-industrien. Roblons amerikanske datterselskab er i løbet af 2024 blevet yderligere udsat for konkurrence fra især oversøiske konkurrenter fra Indien og Kina, skriver Roblon.

På nuværende tidspunkt kan selskabet ikke oplyse om de regnskabsmæssige konsekvenser ved et eventuelt frasalg, men ledelsen vil give yderligere oplysninger, efterhånden som processen skrider frem. Dermed holder Roblon også aktuelt fast i de tidligere udmeldte forventninger til året.

.\\˙ MarketWire