Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Forventninger til en stor amerikansk rentenedsættelse fortsætter med at skyde i vejret

16/9 15:41

Obligationshandlere ser igen større sandsynlighed for en stor rentenedsættelse på et halvt point end en lille på et kvart point på den amerikanske centralbanks rentemøde i denne uge.

Fed Funds dag-til-dag renteswap, der er knyttet til centralbankens beslutning på onsdag, prissætter nu en sandsynlighed på mere end 50 pct. for en rentenedsættelse på 50 basispoint, efter praktisk talt at have udelukket en nedsættelse af den størrelse hele sidste uge, skriver Bloomberg News.

Det har sendt renten på den toårige amerikanske statsobligation til det laveste niveau i to år og sendt dollar til det svageste niveau siden januar.

Den amerikanske centralbank har haft stilleperiode siden lørdag i sidste uge, så den har ikke haft mulighed for at kommunikere til markedet.

Centralbanken kan i perioden frem til et rentemøde i stedet lække historier til journalister, fortæller rentestrateg Morten Hassing Povlsen.

Han henviser til, at finansavisen The Wall Street Journals cheføkonomiske korrespondent Nick Timiraos i marts 2022 skrev en artikel, hvor han indikerede en renteforhøjelse på 50 basispoint, og det blev også beslutningen på næste rentemøde.

Den kraftige ændring af forventningerne til centralbankens rentenedsættelse på onsdag har ifølge rentestrategen været drevet af en ny artikel fra selvsamme Nick Timiraos, som af mange er blevet kaldt centralbankens "uofficielle talerør".

I artiklen påpegede han centralbankchef Jerome Powells dilemma med størrelsen på en eventuel rentenedsættelse, og det har sendt markedets forventninger målt på dag-til-dag renteswappen om en stor rentenedsættelse op til 50 pct. fra cirka 9 pct. onsdag i sidste uge.

Forventningerne til den store rentenedsættelse er også øget mandag fra en forventning på cirka 34 pct. fredag, efter at JPMorgans globale researchchef Joyce Chang har vurderet, at den amerikanske centralbank har plads til en stor nedsættelse samt at det sandsynligvis vil sende det rigtige signal.

.\\˙ MarketWire