Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian: Britiske myndigheder bestiller 150.000 doser mpox-vaccine

16/9 16:29

Bavarian Nordic skal levere mere end 150.000 doser mpox-vaccine til de britiske myndigheder, der sigter efter at være forberedt på mulig spredning af sygdommen.

Det oplyser UK Health Security Agency, der er en britisk myndighed, i en meddelelse mandag.

Bestillingen er særligt målrettet mod mulig spredning af den variant at sygdommen, der går under betegnelsen "clade I", og som vurderes at være særligt farlig. Den spredes lige nu i Afrika, hvor flere lande er hårdt ramt af smitten med mpox, som tidligere gik under navnet abekopper.

- Bestillingen af mere end 150.000 doser mpox-vaccine fra Bavarian Nordic vil være med til at sikre, at Storbritannien er godt forberedt på ethvert tilfælde af "clade I"-mpox, der måtte komme ind i landet. Dette køb vil gøre det muligt for NHS (britiske sundhedsmyndigheder, red.) at vaccinere dem, der kan have højere risiko for at komme i kontakt med mpox, med separate udrulninger på tværs af alle fire nationer, lyder det i meddelelsen.

På nuværende tidspunkt er der endnu ikke fundet eksempler på smitte med varianten i Storbritannien.

.\\˙ MarketWire