Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tysk vindauktion af landmølleprojekter overtegnet for første gang siden 2022

17/9 13:31

De tyske myndigheder melder om en rekordstor interesse i forbindelse med den seneste udbudsrunde af landmølleprojekter.

Resultatet er en tildeling af nye projekter med en kapacitet på 2,7 gigawatt, oplyser det tyske Bundesnetzagentur (BNetzA), der stod for auktionen.

- Dette udbud er en rekord. Mængden af bud i denne runde er højere end nogensinde før: Budmængden på næsten 3 gigawatt overstiger betydeligt den mængde på 2,5 gigawatt, der kræves for at nå det årlige udvidelsesmål, siger Klaus Müller, som er chef for det føderale netværksagentur, i en meddelelse.

Under auktionen blev der indsendt 239 bud med en budmængde på 2961 megawatt, mens der var udbudt 2709 megawatt.

Dermed blev udbuddet overtegnet, hvilket er første gang, at det sker, siden februar 2022. I alt 230 bud med en tildelingsvolumen på 2723 megawatt blev accepteret. Kun ét bud måtte udelukkes fra processen.

Gennemsnitsprisen for de succesfulde bud i auktionsrunden var på 73,33 euro per megawatt-time. Det er lige under den fastsatte maksimalpris på 73,50 euro per megawatt-time.

Det føderale netværksagentur havde reduceret udbudsmængden fra 4,1 til 2,7 gigawatt i tiden op til budfristen, som var 1. august. Den indsendte budmængde var højere end den reducerede værdi, fordi der blev indsendt et usædvanligt højt antal bud med ældre licenser sammenlignet med de tidligere budrunder, oplyses det endvidere.

Udbudsmængden for den næste udbudsrunde vil blive besluttet senest den 18. oktober 2024 "under hensyntagen til de oplysninger, der er tilgængelige på det tidspunkt", skriver Bundesnetzagentur.

.\\˙ MarketWire