Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens obligationer: Lille rentestigning frem mod amerikansk rentemelding

17/9 17:00

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation steg tirsdag frem mod onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Meningerne om, hvor stor rentesænkningen bliver, er delt mellem 25 og 50 basispoint - men en ting er sikkert - renten vil blive sat ned.

Den 10-årige danske rente steg med 2 basispoint i forhold til mandag til 2,07 pct.

Det var eftermiddagens amerikanske detailsalgsopgørelse, der var i højsædet, da tallet er endnu en komponent i forbindelse med den amerikanske centralbanks rentebeslutning, der offentliggøres onsdag aften dansk tid.

Detailsalget gik frem med 0,1 pct. i august mod en ventet tilbagegang på 0,2 pct.

En detailsektor i vækst taler for et amerikansk privatforbrug i fremgang, og det understøtter ikke vækstbekymringerne, der hersker i USA.

- Det er dog alligevel også svært at se, at tallet er en rygende pistol i forhold til den amerikanske centralbanks beslutning om at sætte rentemålsætningen ned med 0,25 pct.point eller 0,50 pct.point, skriver Mikael Olai Milhøj, hefstrateg i Sterna Capital Partners, i en kommentar.

.\\˙ MarketWire