Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: S&P og Dow satte rekord inden gassen gik af ballonen før rentemøde

18/9 06:32

Der herskede længe god stemning på det amerikanske aktiemarked tirsdag. Såvel S&P 500- som Dow Jones-indekset nåede at sætte rekord, inden købsinteressen ebbede så meget ud, at markedet sluttede fladt.

Onsdag morgen indikeres små stigninger, når markedet åbner i New York senere på dagen. Futures peger i retning af plusser på omtrent 0,1 pct. i de tre store aktieindeks.

Facit for S&P 500-indekset tirsdag blev et plus på 0,03 pct. til 5634,58, efter at indekset var handlet så højt som 5670,81. Det var cirka et point højere end den seneste top fra den 16. juli.

Også Dow Jones-indekset satte rekord i løbet af tirsdagen, blot for at slutte 0,04 pct. lavere. Nasdaq-indekset holdt skindet på næsen og endte 0,2 pct. højere.

Nedtællingen er for længst startet til onsdagens rentemøde i USA, hvor markedsstemningen nu peger i retning af en stor rentenedsættelse på 50 basispoint. Men usikkerheden råder.

Skæver investorerne til fed funds futures er der således indregnet en rentenedsættelse på 42 basispoint, svarende til omkring to tredjedele sandsynlighed for en stor rentenedsættelse.

Et andet værktøj til et forudse mødets udfald - CME Fedwatch - har sat et odds på 63 pct. for en stor rentenedsættelse på 50 basispoint. Oddsene for en mindre reduktion på 25 basispoint er 37 pct.

De rentefølsomme teknologiaktier klarede sig da også pænt i tirsdagens marked. Blandt andet var Microsoft i nogenlunde form, efter at koncernen sparkede gang i et nyt aktietilbagekøbsprogram til en værdi af 60 mia. dollar, eller lidt over 400 mia. kr.

OPMUNTRENDE DETAILSALG

Tirsdag var det desuden et bedre end ventet detailsalg i august, der i første omgang gav nyt liv til aktiemarkederne. Hvor økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet et fald i detailsalget på 0,2 pct., gik det stik modsat, da salget steg 0,1 pct.

Dermed er bekymringen for en brat opbremsning i den amerikanske økonomi mindre end tidligere.

Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank, påpeger dog, at der blandt investorer og økonomer har sneget sig en større bekymring ind for den amerikanske økonomi.

- Det afspejles også i ret store forventninger til, hvor hurtigt og hvor meget den amerikanske centralbank skal sætte renten ned. Her vurderer vi, at investorernes forventninger er overgjorte, og det vurderer vi, at dagens tal bakker op om. Så dårligt går det nemlig heller ikke i amerikansk økonomi, men ikke desto mindre kan vi sagtens se en stor rentenedsættelse i USA onsdag aften, skriver han i en kommentar.

INTEL I FOKUS

I chipsektoren var der medvind til Intel, der steg 2,7 pct. efter et plus mandag på 6,4 pct. En rapport har vist, at chipproducenten officielt har kvalificeret sig til 3,5 mia. dollar i føderale tilskud til fremstilling af halvledere til USA's forsvarsministerium.

Sent mandag var nyheden om, at Intel har indgået et samarbejde med Amazon, hvor chipproducenten skal producere en ny halvleder til kunstig intelligens for Amazons Web Services-forretning, med til at rykke aktien frem. Amazon steg 1,1 pct.

Den nye chip er en del af en ny rammeaftale, der skal løbe i mange år og har en værdi af adskillige milliarder af dollar, skriver Bloomberg News.

I teknologisektoren steg også Meta Platforms 0,6 pct., Googles ejer, Alphabet, endte 0,8 pct. højere, Tesla steg 0,5 pct., mens Nvidia faldt med 1 pct. Microsoft steg 0,9 pct. oven på sit tilbagekøbsprogram.

I den modsatte grøft faldt Viasat med 3,9 pct., efter at storbanken JPMorgan har skåret sin anbefaling til "neutral" fra "overvægt".

Danske Novo Nordisks amerikanske ADR-notering tabte desuden 3,6 pct. til 132,00 dollar. Heraf satte en del af nedturen ind, efter at Novo-direktør Ulrich Otte erkendte, at selskabets storsælgende diabetes 2-middel Ozempic med stor sandsynlighed bliver udtaget til de næste prisforhandlinger i USA.

Det sagde Ulrich Otte, der er direktør for finans og drift i Novos amerikanske datterselskab på en sundhedskonference arrangeret af Cantor, rapporterede Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire