Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Renterne kører sidelæns - al opmærksomhed er på Federal Reserve

18/9 08:37

Der er ingen større rentebevægelser fra start på det danske obligationsmarked onsdag, hvor dagen for den længe ventede afslutning på det amerikanske rentemøde er oprundet.

Men spændingen udløses først ud på aftenen dansk tid, og derfor kan der forventes afdæmpet handel det meste af dagen.

Tirsdag steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 1 basispoint til 2,07 pct., og det niveau holder også stand i onsdagens tidlige handel.

Onsdag formiddag bydes der ellers også på endelige inflationstal for august fra eurozonen, men det er formentlig ikke noget, der for alvor kan få handlerne op af stolene.

- Al fokus er på aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank. Der er enorme forventninger til, at Federal Reserve leverer en stor rentenedsættelse på 0,50 pct.point. Leverer Fed kun en lille rentenedsættelse på 0,25 pct.point, kan det løfte markedsrenterne kraftigt og lægge en dæmper på mulighederne for en konverteringsbølge herhjemme, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom hos Sydbank, i en morgenkommentar.

På forhånd ser aktørerne på de finansielle markeder omkring to tredjedele sandsynlighed for, at den amerikanske centralbank kommer med en stor nedsættelse på 50 basispoint. Sker det ikke, vil renten givetvis blive sænket med 25 basispoint.

Det indikerer både fed fund futures samt data fra CME Fedwatch.

Konsensus blandt økonomerne er inden rentemeldingen en nedsættelse på 25 basispoint til spændet 5,00-5,25 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire