Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renten stiger frem mod amerikansk rentemøde

18/9 11:49

Renten stiger onsdag middag frem mod rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften klokken 20 dansk tid.

For en gang skyld hersker usikkerheden på de finansielle markeder. Spørgsmålet er om renten skal ned med 25 eller 50 basispoint.

Onsdag middag stiger renten på den toneangivende tiårige statsobligation med 3 basispoint til 2,10 pct. efter en fremgang på 1 basispoint tirsdag.

Onsdag formiddag viste eurozonens inflation i den endelige opgørelse for august sig at være 2,8 pct. på årsbasis helt som ventet af analytikerne. Til gengæld var prisstigningen på månedsbasis en spids lavere end ventet.

- Al fokus er på aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank. Der er enorme forventninger til, at Federal Reserve leverer en stor rentenedsættelse på 0,50 pct.point. Leverer Fed kun en lille rentenedsættelse på 0,25 pct.point, kan det løfte markedsrenterne kraftigt og lægge en dæmper på mulighederne for en konverteringsbølge herhjemme, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom hos Sydbank, i en kommentar.

På forhånd ser aktørerne på de finansielle markeder omkring to tredjedele sandsynlighed for, at den amerikanske centralbank kommer med en stor nedsættelse på 50 basispoint. Sker det ikke, vil renten givetvis blive sænket med 25 basispoint.

Det indikerer både fed fund futures samt data fra CME Fedwatch.

Konsensus blandt økonomerne er inden rentemeldingen en nedsættelse på 25 basispoint til spændet 5,00-5,25 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire