Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Glæden over stor rentenedsættelse forsvandt - men er vendt tilbage

19/9 07:03

De amerikanske aktier var onsdag på lidt af en rutsjetur, da den indledende glæde over en større end ventet rentenedsættelse blev negativt opvejet af en centralbanktopchef, der ikke har travlt.

Omvendt er optimismen vendt stærkt tilbage torsdag morgen, hvor futuresmarkedet indikerer stigning på 0,6-1,4 pct. i de tre store aktieindeks, når markedet åbner i New York torsdag eftermiddag.

Onsdag lå S&P 500-indekset stort set uændret før rentemeldingen klokken 20, og da det blev annonceret, at centralbanken havde valgt den store rentenedsættelse på 50 basispoint skød indekset i vejret til et plus på 0,8 pct.

Det niveau nåede det ikke igen. Investorernes miner blev mere sure, da centralbankchef Jerome Powell på det efterfølgende pressemøde sagde, at man ikke skal regne med, at tempoet fremadrettet bliver 50 basispoint per rentemøde.

Slutfacit for de tre ledende indeks, S&P 500-indekset, Dow Jones-indekset samt det teknologitunge Nasdaq-indeks, blev alle et minus på 0,3 pct.

At aktierne vendte rundt og sluttede i minus kan måske hænge sammen med, at historien ifølge Giuseppe Sette, medstifter af Toggle AI, har vist, at markedet topper meget tæt på den første rentenedsættelse.

- Faktisk topper markedet måske netop ved rentenedsættelsen denne gang. Vær på vagt over for dine aktier, anbefaler Giuseppe Sette ifølge Bloomberg News.

FØRSTE RENTENEDSÆTTELSE SIDEN 2020

Der har været masser af spekulation i markedet om, hvor stor rentenedsættelsen fra Federal Reserve ville blive, siden chefen for centralbanken, Jerome Powell, i august afslørede, at tiden er inde til lempelser i pengepolitikken.

Helt op til rentemeddelelsen har investorerne spekuleret i størrelsen på rentenedsættelsen - 25 eller 50 basispoint.

Økonomerne havde ventet den lille på 25 basispoint, mens markedet målt på fed funds-futuren hældte mere til den store på 50 basispoint.

11 ud af 19 centralbankmedlemmer stemte for den store rentenedsættelse, mens én stemte imod. Det var samtidig den første siden marts 2020.

- Fed har i dag vist, at de er meget optaget af at forsøge at beskytte den maksimale beskæftigelse og har effektivt sat inflationsfrygten i baggrunden, skriver porteføljeforvalter Seema Shah fra Principal Asset Management ifølge Bloomberg News.

Federal Reserves rentefremskrivninger - også kendt som dot-plot - viste også en betydelig nedrevidering af forventningerne til renten ved årets udgang, da der i år er ventet rentenedsættelser på samlet 100 basispoint, eller hvad der svarer til fire normale rentejusteringer. I opgørelsen før fra juni var der kun ventet en enkelt på 25 basispoint.

- Hvad, der kan være endnu vigtigere end omfanget af den første rentesænkning i denne cyklus, er revisionen af Feds dot-plot, der peger på Fed, der er klar til at være aggressiv med 50 flere basispoint i rentenedsættelser ved årets udgang, fortsætter Seema Shah.

MICROSOFT VIL INVESTERE I NY INFRASTRUKTUR

Microsoft og verdens største kapitalforvalter, Blackrock, går sammen for at rejse penge til milliardinvesteringer i ny infrastruktur, der bliver nødvendig for udbredelsen af kunstig intelligens.

Partnerskabet vil investere i energiinfrastruktur for at skabe nye energikilder for datacentre.

Microsoft faldt 1,0 pct.

Blandt de helt store selskaber lukkede Apple-aktien med et plus på 1,8 pct., og der var plusser på 0,3 pct. for både Meta og Alphabet, mens der var tab på 1,9 pct. for Nvidia.

Stålproducenten US Steel lukkede 1,5 pct. højere, efter at japanske Nippon Steel af amerikanske sikkerhedsmyndigheder har fået lov til at forsøge at købe stålproducenten igen.

Den sag har ellers kørt frem og tilbage, og der har blandt andet været forlydender om, at USA's præsident Joe Biden formelt har blokeret et salg til japanerne.

Chipproducenten Intel måtte med et minus på 3,3 pct. opgive lidt af de seneste to handelsdages fremgang på samlet set mere end 9 pct.

.\\˙ MarketWire