Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Plusser i vente efter amerikansk rentereduktion

19/9 08:31

Der er lagt op til pæne plusser på det danske aktiemarked torsdag, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften valgte vækstvejen, sænkede renten med 0,5 pct.point og samtidig indikerede, at der er flere godter i posen i den kommende tid.

Alligevel sluttede det brede amerikanske S&P 500-indeks onsdagen af med et fald på 0,3 pct. Men det var efter ganske voldsomme udsving i begge retninger i takt med kommentarer fra centralbankchef Jerome Powell, der fik investorerne på overarbejde med at vurdere indholdet i meldingerne.

Slutniveauet var en anelse lavere end ved indeks-niveauet ved dansk lukketid, men til gengæld er der en hel del at hente i de amerikanske indeksfutures, når det gælder om at kompenserer for faldet.

S&P 500-futures indikerer en stigning på lige knap 1,0 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen, og de asiatiske markeder har handlet med overordentlige stigninger over hele linjen.

Børsen i Tokyo er steget 2,5 pct. og i Hongkong følge investorerne godt med med et plus i Hang Seng på knap 2,0 pct.

Den tyske DAX-future, der anses som en god indikator for det danske aktiemarked, ligger torsdag morgen med et plus på 0,8 pct.

Det danske C25-indeks lukkede onsdag med et fald på 0,9 pct. til 2011,93.

AMERIKANSK RENTEREDUKTION HJÆLPER TRANSPORTSEKTOREN

Investorer med interesser i transportsektoren er formentlig ganske tilfredse med, at den amerikanske centralbank onsdag valgte at stimulere økonomien med en kraftig nedsættelse af renten. De asiatiske containerrederier klarer sig da også generelt godt i torsdagens aktiehandel. Bedst går det japanske Mitsui OSK Lines, Kawasaki Kisen Kaisha og Nippon Yusen med fremgange på 3,6-5,1 pct. samt kinesiske Cosco Shipping med 4,6 pct.

Dermed er der lagt op til en positiv dag for A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie onsdag steg 3,3 pct. til 10.655 kr.

Forsikringskoncernen Alm. Brand kan få opmærksomhed, efter at analytikerne i den britiske bank HSBC har indledt dækning af forsikringsaktien med anbefalingen "køb".

Den positive anbefaling bliver fulgt op med et kursmål på 15,50 kr.

Alm. Brand lukkede onsdag i 12,61 kr. efter en stigning på 0,3 pct.

Logistikvirksomheden NTG har underskrevet en aftale om køb af tyske ITC Logistics. Prisen er 424 mio. kr. på gældfri basis.

ITC Logistics, der har 210 medarbejdere, har specialiseret sig i skræddersyede vej- og logistikløsninger til en portefølje af mangeårige kunder. Sidste år omsatte ITC for omkring 600 mio. kr.

NTG faldt onsdag 0,5 pc. til en slutkurs på 287 kr.

DSV's opkøb af tyske DB Schenker skal delvist finansieres gennem gældsudstedelse, der supplerer salg af nye aktier.

Og med lavere renter bliver finansieringen billigere, hvilken kan give sig udslag i en positiv handel i torsdagen marked, især oven på onsdagen nedtur efter lidt uro omkring opkøbets forløb.

DSV-aktien bakkede 1,6 pct. onsdag og lukkede i 385 kr.

Novo Nordisk har igangsat et nyt fase 3-studie med lægemiddelkandidaten Cagrisema, der er udset som arvtager til vægttabs-storsællerten Wegovy.

Studiet vil teste midlet i lavere doser ifølge databasen Clinical Trials.

Novo Nordisks B-aktie har haft en omtumlet tilværende på det seneste med et for medicinalaktien usædvanligt stort udsving i begge retninger.

Onsdag sluttede Novo Nordisk B i 882,20 kr. efter et fald på 2,4 pct.

.\\˙ MarketWire