Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ALK ser stort potentiale i markedet for peanutallergi

19/9 13:02

ALK-Abelló har store ambitioner med at gøre en forskel på markedet for fødevareallergier, hvor selskabet har gang i forskningen af en vaccinetablet mod peanutallergi. Et marked, som ifølge ALK tæller omkring 200 mio. peanutallergikere på verdensplan, men også et marked med mange konkurrenter med samme ambitioner som det danske biotekselskab.

- Det er et meget stort marked, som ligger derude, hvor vi selvfølgelig gerne vil ud og hjælpe de mange patienter, der er, siger Claus Steensen Sølje, økonomidirektør i ALK, til MarketWire i forbindelse med et investorarrangement hos HC Andersen Capital.

I forvejen har ALK vacciner mod respiratoriske allergier på markedet, hvor selskabet nyder godt af forholdsvis få konkurrenter. Med forskningen i vaccinen mod peanutallergi, har ALK meldt sig på banen på fødevareallergimarkedet, og det byder på en helt anden dynamik med flere spillere at forholde sig til.

- Det er et helt andet marked. Markedet for fødevareallergi er langt mere crowded. Der er ikke rigtig nogen, der er helt lykkedes med forskningen endnu, fordi det er så svært, så vi er ikke bekymrede for de mange konkurrenter. Tværtimod synes vi, at det er fornuftigt, at der er rigtig mange, der forsker i det her, siger han.

SÆRLIGT ALVORLIGT FOR BØRN

Claus Steensen Sølje påpeger, at ud af de omkring 200 mio. peanutallergikere, der findes globalt, er en stor del af dem børn, som han peger på som en særligt udsat gruppe.

- Det er især alvorligt for børn, der har fødevareallergi som eksempelvis peanutallergi. Der er jo masser af familier, der ikke tør sende deres børn til en børnefødselsdag, fordi de er bange for, at der kan være peanut i lagkagen. Konsekvensen er, at forældrene må holde dem hjemme, og det er jo et meget hårdt indgreb overfor børn, siger han.

Vaccinetabletten mod peanutallergi befinder sig på nuværende tidspunkt i fase 1, hvor ALK undersøger tolerancen af vaccinen i mennesker. Selve effekten af vaccinen testes i fase 2 og 3.

ALK forventer, at vaccinetabletten kan komme på markedet inden 2030.

ALK-aktien stiger torsdag med 1,9 pct. til 181,30 kr.

.\\˙ MarketWire