Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bank of England holder som ventet renten i ro - pundet når højeste niveau i over to år

19/9 13:30

Bank of England valgte torsdag at fastholde sin ledende rente på 5,00 pct.

Det var ventet af 57 ud af 58 adspurgte økonomer, mens én økonom ventede en nedsættelse på 25 basispoint.

De britiske forbrugere og centralbanken kæmper med alt for hastigt stigende priser på serviceydelser.

- Serviceinflationen er fortsat på over 5,5 pct., mens lønstigningerne er tæt på 5 pct. Det kan centralbanken ikke holde til og derfor udeblev endnu en rentesænkning. De er nødt til at få tæmmet servicepriserne og lønstigningerne inden næste rentesænkning melder sig, skriver Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri, i et notat.

Fastholdelsen af renten kommer, efter at centralbanken skød sin lempelsescyklus i gang ved seneste rentemøde den 1. august med en rentenedsættelse på 25 basispoint.

Beslutningen blev truffet med en majoritet på otte for en uændret rente, mens det sidste medlem af den pengepolitiske komite foretrak at sænke renten med 25 basispoint.

Dagens beslutning om at fastholde renten står i kontrast til onsdagens beslutning fra den amerikanske centralbanks beslutning om at sænke renten med 50 basispoint.

Det var samtidig mere end ventet i markedet, og nogle analytikere heriblandt nogle fra HSBC havde forud for torsdagens rentemelding også luftet muligheden for en ny rentenedsættelse fra Bank of England.

På valutamarkedet løftes det britiske pund fra 1,3262 dollar umiddelbart før rentemeldingen fra den britiske centralbank til 1,3280 dollar, hvilket er det højeste niveau siden marts 2022.

Rentekomiteen har også fastholdt sin reduktion af balancen med et årligt tempo på 100 mia. pund.


.\\˙ MarketWire