Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mobileye indikeres 9 pct. højere efter Intel afviser salg af aktieandel

19/9 13:57

Mobileye Global stiger 9,0 pct. til 12,61 dollar i det amerikanske formarked, efter at storaktionæren Intel oplyser, at der i øjeblikket ikke er planer om at frasælge en majoritetsandel i softwareproducenten.

- Vi tror på fremtiden for autonom kørselsteknologi og på Mobileyes unikke rolle som førende inden for udvikling og implementering af avancerede førerassistentsystemer, skriver Intel i en meddelelse torsdag.

Afvisningen kommer, efter rygter i starten af september om udforskning af et salg af en del af de 88 pct. af Mobileye, som Intel ejer.

Mobileyes aktie er imidlertid faldet med godt 70 pct. i år til en markedsværdi på 9,4 mia. dollar.

Koncernen er på vej mod sit tredje underskudsår i træk, da det lider under, at bilproducenterne har skåret ned på grund af overudbud efter pandemien. På den baggrund nedjusterede selskabet også så sent som i august.

Sidste år solgte Intel også aktier i Mobileye for 1,5 mia. dollar.

Selskabet blev børsnoteret i 2022 i 21 dollar og er sidenhen altså faldet med 40 pct. til 12,62 dollar. Aktien toppede i februar 2023 i 47,02 dollar.

Intel-aktien indikeres 2,1 pct. højere i 21,21 dollar i torsdagens formarked, hvilket er på linje med fremgangen for Nasdaq-futuren.

.\\˙ MarketWire