Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Finans Danmark: Stærk økonomi og høje renter bag sunde bankregnskaber

23/9 16:36

De danske banker har klaret sig igennem 2024 på fornuftig vis som følge af blandt andet en stærk dansk økonomi.

Det er konklusionen hos bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, der over en bred kam har opsummeret de danske pengeinstitutioners regnskaber for første halvår.

I perioden har bankernes regnskaber været en spids over første halvår af 2023 og på niveau med den seneste top i 2017.

Samlet set har de danske bank- og realkreditkoncerner i første halvdel af 2024 øget forrentningen af egenkapitalen til 12,9 pct. fra 12,4 pct. Det dækker både over en indtjening, der er styrket til 29,2 mia. kr., og en egenkapital på 449 mia. kr. fra 443 mia. kr. i samme periode af 2023.

Den gunstige udvikling skyldes primært nettorenteindtægter fra det fortsat høje renteniveau. Dertil er den danske økonomi generelt stærk, ligesom at de danske virksomheder har klaret sig godt trods det høje renteniveau, og de danske husholdninger er robuste.

Det har betydet meget lave nedskrivninger på bankernes udlån.

- De lave nedskrivninger og gunstige markedsvilkår har bidraget til robust indtjening i første halvår af 2024. Det er vigtigt, at banker og realkreditinstitutter står på et solidt økonomisk fundament. Det er nødvendigt for at kunne tiltrække kapital og investere i nye innovative teknologier, produkter og bedre kundeservice, siger Ane Arnth Jensen, der er konstitueret administrerende direktør i Finans Danmark.

.\\˙ MarketWire