Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Flere rekorder åbnede handelsugen - Intel til vejrs på købsinteresse

24/9 06:32

Chipproducenten Intel var i kridthuset i mandagens amerikanske aktiehandel, hvor retningen også samlet set var en smule opad, så to ud af tre toneangivende indeks endte i rekord.

Tirsdag morgen er stemningen knap så god. Futures indikerer kursfald på 0,2 pct. for hver af de toneangivende indeks, når markedet åbner i New York senere på dagen.

Mandag lod investorerne sig fortsat begejstre af udsigten til flere rentenedsættelser forude efter sidste uges større end ventede lempelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Og der kan sagtens vente en del flere lempelser fra centralbanken, hvis man spørger chefen for den lokale afdeling i Chicago, Austan Goolsbee.

- Efterhånden som vi har opnået tillid til, at vi er på vej tilbage mod 2 pct. (inflation, red.), er det passende at øge vores fokus på den anden side af Federal Reserves mandat - at overveje risici for beskæftigelsen, sagde Austan Goolsbee mandag ifølge Bloomberg News.

- Det betyder sandsynligvis mange flere rentenedsættelser over det kommende år, fortsatte han.

S&P 500-indekset steg mandag med 0,3 pct. til 5718,57 og passerede dermed seneste rekord fra torsdag i sidste uge. Nasdaq-indekset gik samtidig 0,1 pct. frem.

Dow Jones-indekset, der også satte rekord fredag, steg med 0,1 pct. og tog dermed endnu en rekord til den efterhånden lange række i 2024.

INTEL TILRAGER SIG MERE OPKØBSINTERESSE - AKTIEN STEG

Intel har endnu en gang tilraget sig opkøbsinteresse - denne gang fra kapitalfonden Apollo Global Management.

Apollo har i de seneste dage indikeret, at kapitalfonden skulle overveje en investering på op mod 5 mia. dollar i Intel, og det overvejes nu hos den amerikanske chipproducent.

Investeringens omfang kan dog ændre sig, ligesom forhandlingerne endnu kan falde fra hinanden, lyder det fra Bloomberg News' anonyme kilder med indblik i forhandlingerne.

I sidste uge kom det frem, at rivalen Qualcomm skulle have lagt et bud på Intel, og at de to også skulle være i forhandling.

Intel steg på baggrund af historien med 3,3 pct. til 22,57 dollar mandag.

BOEING LØFTET AF NYT TILBUD TIL STREJKENDE MEDARBEJDERE

Medvind var der også til flyproducenten Boeing, der ellers er presset af en omfattende strejke på den amerikanske vestkyst.

Men mandag kom selskabet med sit "bedste og sidste" tilbud til de strejkendes fagforening, fremgik det af Boeings hjemmeside.

Ifølge meddelelsen tilbydes der nu en lønforhøjelse på 30 pct., og samtidig er der også klare forbedringer i de tilbudte bonusser og i pensionsordningen.

De over 30.000 strejkende medarbejdere sagde for halvanden uge siden "nej tak" til et tilbud om en lønforhøjelse på 25 pct. på baggrund af forringede bonus- og pensionsvilkår.

Men nu er den såkaldte ratifikationsbonus - en bonus for at godkende aftalen - løftet til 6000 dollar fra tidligere 3000 dollar, ligesom en anden bonusordning, der var blevet skrottet i et tidligere forslag, genindføres.

Derudover løftes den tilbudte selskabsbetaling af pension til medarbejderne.

Boeing-aktien steg med 2,0 pct. til 156,30 dollar.

GENERAL MOTORS LED UNDER NEDGRADERING HOS BERNSTEIN

For General Motors kørte det i den modsatte retning mandag, efter at finanshuset Bernstein sænkede sin anbefaling af aktien til "market perform" fra "outperform".

Banken henviste til risikoen for, at selskabet vil annoncere kapitalbehov i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag i oktober, hvilket potentielt kan få udvandende effekt på aktien.

Bildproducentens aktie faldt med 1,7 pct. til 48,05 dollar.

Blandt børsens noget mindre navne var der desuden stor fremgang til biotekselskabet Biohaven, der har haft held med et studie med en lægemiddelkandidat mod en sjælden nervesygdom.

Biohaven vil på den baggrund forsøge at opnå markedsføringsgodkendelse til lægemiddelkandidaten - Troriluzol - til behandling af spinocerebellar ataksi, som angriber patienternes nervesystem og ofte er dødelig.

Aktien i biotekselskabet steg på den baggrund med 13,7 pct. til 45,93 dollar.

.\\˙ MarketWire