Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Japansk rederi advarer: Amerikansk havnestrejke kan strande skibe i Europa

24/9 09:02

Den ulmende havnestrejke på den amerikanske øst- og golfkyst kan betyde, at flere skibe vil strande i Europa.

Sådan lyder advarslen fra Jeremy Nixon, der er chef for det japanske rederi Ocean Network Express, ifølge Bloomberg News.

Strejken er varslet fra 1. oktober og kan i så fald betyde, at skibe, der har lagt for anker i Europa, må blive, indtil der igen er grønt lys til at sejle over Atlanten.

- Skibe, der udelukkende er dedikeret til transatlantisk sejlads, som forlader Nordeuropa eller Middelhavet med 100 pct. af lasten til østkysten ... de må vente, siger Jeremy Nixon ved en konference i Singapore ifølge Bloomberg News.

Han oplyser videre, at en stor del af Ocean Network Express' kunder har fremrykket deres ordrer for at undgå strandet last i forbindelse med en strejke.

Et fåtal skibe vil dertil sejle til vestkysten frem for østkysten, fortæller han.

Fagforeningen International Longshoremen's Association (ILA) har varslet strejke fra 1. oktober, hvis ikke fagforeningen og brancheforeningen United States Maritime Alliance kan nå til enighed.

ILA kræver blandt andet en lønforhøjelse på tæt på 80 pct. over de næste seks år til sine 45.000 medlemmer, mens brancheforeningen har tilbudt en "industriførende" lønforhøjelse, der ifølge Bloomberg News er tættere på 32 pct.

.\\˙ MarketWire