Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Stort dyk i forbrugertilliden kunne ikke slå rekordkursen af brættet

25/9 06:32

De amerikanske aktier styrede igen i rekordterræn tirsdag, hvor der ellers undervejs var lidt grus i maskineriet oven på nedslående data for forbrugertilliden i verdens største økonomi.

Onsdag morgen er der til gengæld optræk til gevinsthjemtagning. Futures indikerer kursfald på 0,1-0,2 pct. i New York senere på dagen.

Det er også en vis tvivl om, hvorvidt det lykkes den amerikanske centralbank, Federal Reserve, at sikre en blød landing for økonomien.

Men selv ikke den negative forbrugertillidsoverraskelse har for alvor kunne tage modet fra investorerne, der efter fald i de tidlige handelstimer tirsdag sendte Dow Jones-indekset op med 0,2 pct. til den fjerde lukkerekord på stribe.

Også det brede S&P 500-indeks holdt snuden i rekordsporet med en fremgang på 0,3 pct., og Nasdaq-indekset steg med 0,6 pct.

En halv time efter starten tirsdag viste et nøgletal ellers, at forbrugertilliden tog sit største fald i tre år i september, hvor den dykkede til 98,7 fra 105,6 måneden før ifølge reviderede tal.

Konsensus blandt økonomerne var 104,0 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Og dykker man lidt ned i tallene, var der blandt andet dårligt nyt om arbejdsmarkedet, der har afgørende betydning for Federal Reserves gøren og laden.

- Faldet i opfattelsen af ledige stillinger var slående. Det vil også sende et advarselssignal til de finansielle markeder omkring økonomiens tilstand, siger Carl Weinberg, der er cheføkonom hos High Frequency Economics, til Bloomberg News.

På positivsiden vejede det omvendt tilsyneladende tungere, at Kina tirsdag annoncerede en stribe forskellige stimuli til økonomien, hvilket også betød klar medvind i den asiatiske handelssession.

KINESISKE AKTIER I USA HAR MEDVIND

Netop på baggrund af de annoncerede stimuli var flere af de kinesiske selskaber med amerikansk børsnotering i hopla tirsdag.

Blandt dem steg Alibaba, PDD Holdings og Li Auto med henholdsvis 7,9, 11,2 og 11,4 pct. til 97,22 dollar, 113,80 dollar og 24,72 dollar.

De minerelaterede virksomheder steg også pænt på forhåbninger om bedre tider forude for den kinesiske økonomi.

Kina er en enorm aftager af råvarer, og derfor vil en bedring i verdens næststørste økonomi også gavne råvaresektoren.

I det segment kunne Freeport-McMoran blandt andet notere en stigning på 8,0 pct. til 48,73 dollar. Canadiske Barrick Gold steg samtidig med 1,1 pct. til 20,43 dollar.

STARBUCKS NEDGRADERET HOS JEFFERIES

Der var også fokus på aktien i kaffekæden Starbucks, efter at analytikerne fra finanshuset Jefferies har sænket anbefalingen af aktien til "underperform" fra "hold".

Aktien er steget med 24 pct., siden Brian Niccol tiltrådte som ny topchef i selskabet fra Seattle og indledte et omfattende spareprogram. Men det er for stor en kursstigning ifølge Jefferies.

- Selv om den nye direktør har foreslået nødvendige strategiske ændringer, så forventer vi, at det vil blive en udfordret eksekvering, da eksempelvis kultur, værdiopfattelser og ny teknologi tager tid at få fikset, lyder det fra Jefferies ifølge Bloomberg News.

Kaffeaktien faldt med 1,1 pct. til 94,45 dollar.

Værre gik det for kreditkortudbyderen Visa, der er blevet udsat for et søgsmål fra det amerikanske justitsministerium, der undersøger et muligt monopol på markedet for debetkort.

Aktien faldt med 5,4 pct. til 272,93 dollar.

.\\˙ MarketWire