Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas-direktør: Sikring af europæiske havmølleprojekter kræver bedre elnet

25/9 06:34

Forsinkelser i udbygningen af elnettet og ublu høje negative budrunder kan udgøre en fare for havvindmølleprojekter i Tyskland inden for de kommende fem år eller i starten af 2030'erne.

Sådan lyder det klare budskab fra Nils de Baar, der er chef for danske Vestas' forretningsområde for Central- og Nordeuropa, i et interview med branchemediet Recharge News.

- Regeringen bliver nødt til at prioritere udvidelsen og moderniseringen af elnetsinfrastrukturen, eftersom det driver enorme niveauer af projektforsinkelser til havs, siger han.

Vestas, som er markedsleder i Tyskland, oplever også problemer med infrastrukturen i både Holland, Sverige og andre større europæiske markeder, lyder det fra direktøren.

En anden udfordring med havmølleprojekterne på flere europæiske markeder er afregningspriserne.

Her har indførslen af auktioner over større projekter fået aktørerne til at byde hinanden ned i "et kapløb mod bunden," som Nils de Baar formulerer det.

- Resultatet er havmølleprojekter, der er bundet op på ikke bæredygtig økonomi - som aldrig materialiserer sig. For at få et mere stabilt markedsmiljø, som understøtter både en skalerbar havmølleindustri og mere stabile europæiske energisystemer, er vi nødt til at se et skifte væk fra at sænke omkostningerne, siger Nils de Baar til Recharge News.

.\\˙ MarketWire