Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Aktier faldt let tilbage - trods ny fremgang til Nvidia

26/9 06:32

Med plusser til flere teknologinavne, men minusser til sundhed, banker og energi, svingede det amerikanske aktiemarked onsdag flere gange omkring nullet, men endte med at falde lidt i forhold til tirsdagens lukkerekord.

Anderledes positivt ser det ud torsdag morgen. Futures indikerer stigninger i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,1-0,5 pct., når markedet kommer i gang i New York senere på dagen. Og det er teknologi-sektoren, der står til at trække læsset.

Onsdag var det Nvidia, der sammen med andre chip-navne samt Microsoft løftede op i markedet. Omvendt var der pres på oliekæmperne og bankerne efter en skuffende amerikansk forbrugertillid. Samtidig skulle investorerne fortsat fordøje tirsdagens kinesiske tiltag for at stimulere den opbremsende vækst i landets økonomi.

Det S&P 500-indekset endte trods flere rekordforsøg med at falde tilbage med 0,2 pct., mens Dow Jones tabte mest med 0,7 pct., og Nasdaq gik marginalt frem.

- Aktieinvestorer har jublet over Federal Reserves arbejde med at støtte økonomisk vækst samtidig med forsikringer fra Powell om, at risikoen for en amerikansk recession for nærværende stadig er lav, siger Solita Marcelli, investeringschef hos UBS Weatlh Management, til Bloomberg News.

- Men Federal Reserves succes med at styre den amerikanske økonomi mod en blød landing vil være vigtig for at vurdere udsigterne for andre aktivklasser.

Jerome Powell er formand for den amerikanske centralbank, som tidligere i september endelig sænkede sin rente med 0,50 pct.point.

NVIDIA FORTSATTE OP

I S&P 500 klarede it-aktierne onsdag sig godt blandt sektorerne med et plus på 0,5 pct., mens forsyningsaktierne, selv om renterne steg let igen onsdag, gik lidt mere frem.

I den anden ende faldt energiaktierne med 1,9 pct., da olieprisen igen smed med 2,5 pct. Der var samtidig minus til finansaktierne på 0,6 pct., mens sundhed tabte 0,9 pct.

Nvidia fortsatte tirsdagens fremgang, da aktien steg 4,0 pct., fordi topchef Jensen Huang afsluttede en periode med aktiesalg i chip-kæmpen, der også er en af årets helt store højdespringere i S&P 500.

Onsdag blev det til et plus på 2,2 pct., da en rapport fra Bain Technology talte om mere end en femdobling af investeringerne til 990 mia. dollar i cloud- og AI frem mod 2027, hvilket givetvis vil støtte Nvidia, som har markedets mest kraftfulde chips til brug i kunstig intelligens.

Aktien i Nvidia er nu steget cirka 25 pct. siden lavpunktet i starten af august, og den er i plus med omtrent 150 pct. i 2024.

Andre chip-selskaber med fremgang var Intel, som steg 3,2 pct., mens Advanced Micro Devices løftedes 2,3 pct. Micron Technology, som efter markedets lukning havde programsat sine tal for fjerde kvartal, vandt for femte handelsdag i træk frem. Med 1,9 pct.

Inden for it steg Microsoft også 0,7 pct. Omvendt satte Apple sig i samme sektor med 0,4 pct.

I kommunikationsservice gik Meta Platforms derimod frem med 0,9 pct., mens Amazon i cyklisk forbrug havde det omvendt svært med et tab på 0,7 pct.

SKUFFENDE OPDATERING

I sundhed mistede Amgen 5,5 pct. efter en undervældende opdatering om udviklingen i biotekselskabets pipeline inden for immunologi.

Der var også nedtur for USA's største bank, JPMorgan Chase, på 0,7 pct., ligesom Bank of America tabte 0,5 pct., mens Visa mistede 1,2 pct. i kølvandet af nyheden om, at det amerikanske justitsministerium har indledt en konkurrencesag mod kreditkortkæmpen.

Inden for energi tabte oliekæmpen Exxon Mobil samtidig 2,0 pct., mens Chevron mistede 2,4 pct.

Onsdag var der også fokus på bilsektoren, da investeringsbanken Morgan Stanley ser større udfordring fra kinesiske producenter, og derfor tabte General Motors 4,9 pct., mens Ford smed 4,1 pct. Tesla vandt derimod 1,1 pct.

Uden for hovedindekset faldt husbyggeren KB Home samtidig 5,4 pct., da selskabets regnskab for tredje kvartal og prognosen for hele året vidnede om pres på indtjeningsmarginerne.

.\\˙ MarketWire