Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos Semaglutid sænker muligvis risiko for overdosis med opioder

26/9 06:34

Virkemidlet i Novo Nordisks succesfulde diabetes- og fedmemidler Ozempic og Wegovy ser ud til at sænke risikoen for overdosis med opioider.

Det skriver CNBC med henvisning til en ny undersøgelse.

Indtagelse af Semaglutid var forbundet med "betydeligt lavere" risiko for opiod-overdosis hos patienter med diabetes type 2 end hos patienter, der indtog andre diabetesbehandlinger, viser en undersøgelse Case Western Reserve University og National Institutes of Health.

Resultaterne af undersøgelsen, som omfattede omkring 33.000 diabetespatienter, peger i retning af, at Novo Nordisks middel kunne være en alternativ behandling af opiod-misbrugere, som udgør langt størsteparten af overdosis-dødsfald i USA, der senest i 2023 var anslået til knap 108.000 døde.

Opiod-epidemien blev i 2017 erklæret en national nødsituation i USA. I dag findes der tre godkendte behandlinger til forebyggelse af opiod-overdosis, men mange patienter benytter dem ikke. I 2022 var det omtrent tre ud af fire, der ikke gjorde brug af behandlingerne, og derfor er der behov for flere alternativer.

Opioder indgår som en faktor i 72 pct. af dødsfald forårsaget af overdosis i USA.

Kilde: https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2824054?

.\\˙ MarketWire