Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: En stribe af taler kan sætte retningen

26/9 07:14

En stribe af taler fra topfolk hos både Den Europæiske Centralbank og Federal Reserve kan torsdag sætte retningen på obligationsmarkedet.

Her kan handlerne se frem til ord fra både ECB-chef Christine Lagarde og fra Jerome Powell, der er chef for den amerikanske pendant.

- Der vil blive ledt med lys og lygte efter signaler om næste skridt med renten i USA. Antyder talen fra Powell, at Fed er klar til en ny stor rentenedsættelse i november, kan det presse renterne ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

På det danske obligationsmarked er der ikke desto mindre udsigt til en rolig start på dagen, særligt hvis det danske marked skal følge udviklingen i USA dagen forinden.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 6 basispoint til 3,79 pct. I løbet af handlen steg den tiårige rente fra en bund i 3,72 pct., mens netop 3,79 pct. var onsdagens top.

Torsdag morgen forrentes den tiårige T-bond med 3,78 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 1 point over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag. Her endte renten onsdag i 2,08 pct. efter en stigning på 4 basispoint over dagen.

OPTAGET TALE

Når Jerome Powell senere torsdag skal tale, vil det være en forudoptaget åbningstale ved, som gives ved den tiende årlige konference om det amerikanske statsobligationsmarked.

- Det kan betyde, at der ikke kommer de helt afgørende nye signaler frem, og der vil heller ikke komme eventuelle spørgsmål. Ikke desto mindre er investorerne på udkig efter indikationer på Feds næste træk med hensyn til renten i lyset af, at Fed i sidste uge hamrede renten ned med 0,50 pct.point, skriver Sydbank.

På nuværende tidspunkt indregner investorerne ifølge banken 80 pct. sandsynlighed for en ny rentenedsættelse på 0,50 pct.point til november.

På konferencen vil også være taler fra finansminister Janet Yellen samt chefen for centralbankens vigtige New York-afdeling, John Williams.

.\\˙ MarketWire