Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Novo og Mærsk kan trække fokus på dag med mange taler

26/9 08:22

Novo Nordisk og A.P. Møller-Mærsk kan få opmærksomhed torsdag, hvor analysenyt og en truende strejke i USA kan få betydning.

Stemningen ventes desuden at være god på det brede aktiemarked, hvor stigninger i Asien kan smitte af på de europæiske aktier, herunder Danmark.

- Hen over natten har aktierne i Asien handlet lidt op blandt andet på en historie om kapitalindskud til de kinesiske banker fra myndighederne. Pilen har dog især peget op i Japan, hvor chip-aktierne har vist fremgang. Markederne i Europa står til at åbne i et lille plus, skriver Jyske Bank i en kommentar.

Dermed er der udsigt til en fortsættelse af markedet onsdag, hvor C25-indekset steg 0,2 pct. til 1970,56. Også futures peger torsdag op med et plus på 0,7 pct. til den tyske DAX-future, samt fremgang på op mod 1 pct. for de ledende amerikanske indeks.

Torsdag kan stemningen også blive præget af flere centralbanktaler, herunder fra Christine Lagarde, der er chef for Den Europæiske Centralbank, samt Jerome Powell, der er hendes amerikanske sidestykke.

Jerome Powells tale er optaget på forhånd, og derfor ventes få overraskelser. Ikke desto mindre vil handlerne lytte efter indikationer om den fremtidige rente, efter at centralbanken for nyligt lempede med 0,5 pct.point.

NOVO FÅR KURSNYT

Novo Nordisk har har fået sænket kursmålet for sin amerikanske notering med knap 6 pct. til 136 dollar fra 144 dollar af finanshuset Zacks. Med torsdagens valutakurser svarer det nye kursmål til omtrent 910 kr., mens det tidligere var knap 964 kr. Anbefalingen af aktien fastholdes på "neutral", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Endnu mere interessant er det dog, at supermolekylet Semaglutid, der er virkemidlet i Novos med afstand største produkt, Ozempic, og fedmemidlet Wegovy, måske kan vise sig at reducere risikoen for overdosis med opioider, skriver CNBC med henvisning til en universitetsundersøgelse.

Aktien steg onsdag 1,2 pct. til 847,30 kr.

MÆRSK KAN BLIVE RAMT AF HAVNESTREJKE

En omfattende strejke blandt havnearbejdere på den amerikanske østkyst lurer i horisonten, og det har potentiale til på ny at skabe uro i de globale forsyningskæder. Havnene, der strækker sig langs den amerikanske østkyst, forbereder sig på strejke fra den 1. oktober. Her er skæringsdatoen for den aktuelle overenskomst, hvor der efter længere tids forhandling ikke er landet en ny.

Aktien faldt onsdag 1,1 pct. til 11.055 kr.

Mærsk har desuden fået skruet op for sit kursmål for aktien hos Morgan Stanley, så det nu lyder på 14.800 kr. mod tidligere 14.400 kr. Anbefalingen er uændret "ligevægt", fremgår det af Bloomberg.

VESTAS FÅR KONKURRENTNYT

Den tyske Vestas-konkurrent Nordex har sikret en ordre på 109 megawatt i Letland fra selskabet Windy, oplyser selskabet i en meddelelse.

Møllerne skal leveres til vindmølleparken Laflora, der ligger sydvest for hovedstaden Riga. I alt skal Nordex levere 16 møller af typen N175/6.X. Hertil medfølger en serviceaftale på 35 år.

Orden falder frem mod kvartalsafslutningen, hvor mølleleverandørerne typisk annoncerer flere ordrer som slutspurt frem mod, at bøgerne lukkes.

Vestas-aktien faldt onsdag 1,1 pct. til 153,70 kr.

.\\˙ MarketWire