Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk indgår samarbejde med tysk biotekselskab

26/9 08:24

Novo Nordisk har indgået et partnerskab med tyske Evotec om udvikling af teknologi til celleterapi.

Som led i aftalen skal Novo finansiere forskningen mod eksklusive rettigheder til at anvende resultaterne på et ikke oplyst behandlingsområde, fremgår af en meddelelse fra det tyske selskab.

De to selskaber vil arbejde sammen om at udvikle avanceret teknologi til forskning i cellebaserede behandlinger med henblik på en senere kommercialisering.

- Både Evotec og Novo Nordisk har betydelig ekspertise og et strategisk fokus på at understøtte stamcellebaserede behandlinger. For at udbyde næste generation af "off-the-shelf" produkter til celleterapi til klinisk udvikling og en mulig kommercialisering efterfølgende vil selskaberne samarbejde om udviklingen af avanceret teknologi til at understøtte dette, skriver Evotec.

Begrebet "off-the-shelf" omfatter inden for stamcelleterapi generiske, præfremstillede produkter i modsætning til behandlinger, hvor brugerens egne stamceller indgår i behandlingen.

Som led i aftalen skal Novo stå for finansiering af de teknologiske udviklingsaktiviteter hos Evotecs forskningsfaciliteter i den tyske by Göttingen samt hos selskabets produktionsfaciliteter i Modena, Italien.

Novo får som led i aftalen en option på eksklusive rettigheder til at anvende forskningsresultatet til et prædefineret behandlingsområde, mens Evotec foruden finansieringen også vil modtage en forudbetaling af ikke oplyst størrelse med mulighed for yderligere milepælsbetalinger og royalties.

.\\˙ MarketWire