Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ny Commerzbank-topchef varsler første møde med Unicredit fredag og lover mere udlodning-NY

26/9 10:40

Tyske Commerzbanks finansdirektør og kommende topchef, Bettina Orlopp, vil holde sit første møde med toppen i italienske Unicredit fredag.

Det siger hun ifølge Bloomberg News på en investorkonference torsdag.

Unicredit har over den seneste måned opbygget en betragtelig ejerandel i Commerzbank, hvilket har fået både ledelsen i den tyske bank og den tyske regering, som også er storaktionær i banken, op på tæerne.

De ønsker nemlig ikke en fjendtlig overtagelse af banken. Men hos Unicredit har topchef Andrea Orcel i sidste uge over for Reuters også peget på, at han ikke er interesseret i at "erobre" Commerzbank, men i stedet ønsker en åben dialog.

Ligeledes i sidste uge skrev Reuters, at Commerzbank derfor er i gang med at forberede forhandlinger med Unicredit med investorernes interesser for øje.

Og i den forbindelse bliver første møde altså fredag, oplyser Bettina Orlopp.

Hun peger samtidig på, at Commerzbank går efter forbedret indtjening og bedre udlodning til aktionærerne.

Unicredit har i den seneste periode opbygget en betydelig ejerandel i Commerzbank og sidder ifølge de seneste meldinger nu på 21 pct. af den tyske bank.

Italienernes topchef, Andrea Orcel, har peget på, at han vil forsøge at påvirke strategien hos Commerzbank, lige meget om det bliver til en fuld overtagelse af banken eller ej.

Den tyske stat har på den anden side sat en stopper for yderligere salg af sine aktier for at forhindre Unicredit i at løbe med en kontrollerende andel af Commerzbank.

Investorerne tager samlet set godt i mod meldingerne fra Bettina Orlopp torsdag. Aktien stiger ud på formiddagen med 4,2 pct. til 15,94 euro på børsen i Frankfurt.

.\\˙ MarketWire