Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europæiske olieselskaber rasler til bunds med faldende priser

26/9 11:42

Faldende oliepriser rammer torsdag en række af de største olieselskaber i Europa, der er de klart dårligst præsterende på en ellers overvejende positiv handelsdag.

Underindekset for energiaktier i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder med 2,6 pct. i et ellers grønt marked, hvor det samlede indeks går frem med omtrent 1 pct.

Blandt taberne er hollandske Shell, der samtidig også har fået sænket sin anbefaling hos Oddo BHF til "neutral" fra "outperform".

Aktien falder med 3,4 pct. til 29,58 euro på børsen i Amsterdam. I London falder BP samtidig med 4,3 pct. til 383 pence, og italienske Eni taber 2,8 pct. til 13,61 euro på børsen i Milano.

Prisen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i november, falder torsdag med 2,1 pct. til 71,95 dollar.

For en tønde af den amerikanske WTI-olie til levering i november falder prisen med 2,2 pct. til 68,16 dollar.

Udslagsgivende for oliepriserne er det, at Saudi-Arabien ifølge Bloomberg News vil skrue op for udbuddet i november, mens der også kan være øget udbud på vej fra Libyen.

.\\˙ MarketWire