Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk og rivaler risikerer havnestrejker: HSBC har bud på hvor stor kapacitet der bindes op

26/9 12:06

A.P. Møller-Mærsk og de øvrige containerrederier risikerer, at 1,7 pct. af verdens containerflåde vil blive fanget, hvis en ugelang strejke bryder ud i havnene på den amerikanske østkyst.

Det vurderer den britiske storbank HSBC ifølge Bloomberg News.

Nærmere bestemt mener storbanken, at kapacitet svarende til omkring 0,5 mio. tyvefodscontainere kan blive bundet op, hvis havnenes drift indstilles i en uge fra 1. oktober.

I alt har 45.000 havnearbejdere truet med at gå i strejke. Det sker, efter at det i flere måneder ikke er lykkedes at nå til enighed om en ny overenskomst.

Ifølge HSBC håndterer havnene mere end halvdelen af USA's import af containere. Og omkring en sjettedel af den globale containerhandel kan blive berørt.

Laster fra Asien til den amerikanske østkyst vil dog formentlig blive omdirigeret til vestkysten. Men her kan der også opstå propper.

Analytikere vurderer ifølge Bloomberg, at havnene på vestkysten kun har kapacitet til at håndtere omkring 17-18 pct. af de laster, der potentielt kunne bliver omdirigeret.

Samtidig håndteres mere end 90 pct. af lasten på den transatlantiske rute, ruterne fra Caribien og fra østkysten i Sydamerika på den amerikanske østkyst, eller af havne på Golfkysten, skriver HSBC.

Og der er ifølge banken ikke noget alternativ til havnene, da canadiske og mexicanske havne ikke har det nødvendige udstyr til at håndtere den ekstra kapacitet.

.\\˙ MarketWire