Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kinesisk vindmølleproducent løfter sløret for havmølle på 26 megawatt

15/10 16:49

De kinesiske vindmølleproducenter fortsætter kapløbet om at lancere større og større møller, hvilket sker på et tidspunkt, hvor vestlige aktører har peget på behovet for at sænke hastigheden for udvikling af nye møller.

Samtidig rykker de kinesiske producenter også til Europa - og senest var det den kinesiske vindmølleproducent Goldwind, der tirsdag fik en mølleordre til et projekt i Italien på 29 megawatt bestilt af Generai, som er et datterselskab til den italienske udvikler Alerion Clean Power.

Og i weekenden kunne kinesiske Dongfang Electric afsløre billeder af en nacelle til en havmølle på ikke mindre end 26 megawatt, skriver branchemediet Recharge News.

- Møllen på 26 megawatt er den seneste i en ubarmhjertig stigning i nominel effekt fra kinesiske producenter de seneste måneder, skriver Recharge News og peger på nylige afsløringer af en 20 megawatt-mølle til flydende havvind fra firmaet CRRC og en 15 megawatt havmølle fra Sany.

Imens har vestlige leverandører peget på behovet for at konsolidere sig omkring en møllekapacitet på 15 megawatt for at give forsyningskæden mulighed for at kunne følge med udviklingen.

Imens de kinesiske selskaber fortsætter med at introducere nye møller i et hastigt tempo, har de øget deres fokus på at vinde markedsandele uden for det stærkt konkurrenceprægede hjemmemarked i Kina.

Og noget tyder på, at de kinesiske leverandører har lidt mere end en dør på klem til markedet i Europa. Forleden kom det i hvert fald frem, at kinesiske Mingyang har indgået en aftale om et kæmpe havvind-projekt i Middelhavet.

Foreløbigt er der tale om en indledende fase af ingeniørarbejdet og projektets design, men selvom der endnu ikke er tale om en endelig leveranceaftale, er der allerede nu planer om, at Mingyang skal opføre en fabrik med ca. 1100 ansatte i Italien, hvor møllerne i givet fald skal fremstilles.

Projektet ved Sicilien, som hedder Med Wind, skal efter planen have en kapacitet på 2,8 gigawatt (GW). Mingyang har i den forbindelse indgået en aftale med udvikleren, italienske Renexia, om at levere vindmøller med en kapacitet på 18,8 megawatt (MW).

.\\˙ MarketWire