Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analytiker om Demant: Nedtur fra amerikansk modvind og nedjustering er indregnet i kurs

17/10 12:34

Norske DNB ser efter Demants præsentation ved denne uges EUHA-messe i Tyskland fortsat positivt på aktiecasen i Demant, hvor modvinden fra den store nedjustering af forventningerne i sommer nu synes helt indregnet i kursen.

Derfor er der pænt med potentiale i fremtiden, vurderer den norske banks analytikere, som holder fast i anbefalingen "køb", mens kursmålet sænkes til 360 kr. fra 370 kr.

Det fremgår af et analysenotat fra banken torsdag.

Et af de helt store temaer ved dette års messe er udviklingen af træningsnetværk drevet af kunstig intelligens (AI), der skal få høreapparatet til at replikere hjernens måde at arbejde med lyde på.

Det har blandt andet Sonova satset hårdt på med lanceringen af sit seneste topprodukt, Phonak Infinio Sphere, men det er også noget som Demant har arbejdet på gennem de seneste år, og som er en del af det danske selskabs topprodukt, Oticon Intent.

Forskellen mellem de to er, at Sonovas system er endnu mere kraftfuldt og aggressivt i sin udvælgelse og håndtering af støj og tale, men det har også kostet på kosmetikken, da schweizernes høreapparat er større end Demants. Samtidig går det tunge fokus på AI også ud over batteritiden. Og det kan vise sig afgørende, vurderer DNB.

- Mens vi ser positivt på integrationen af AI-teknologi, sætter vi spørgsmålstegn ved, hvorvidt den større størrelse og lavere batteritid vil blive vel modtaget af kunderne. Demant fokuserede på sin seneste DNN-teknologi, som ikke går på kompromis med størrelse eller strømstyring, skriver analytiker Rune Majlund Dahl i notatet.

Ifølge Sonova selv er selskabets nye topprodukt indtil nu blevet rigtig godt modtaget i markedet siden lanceringen i starten af august.

Demant-aktien falder torsdag middag med 1,1 pct. til 264,20 kr. Dermed indikerer DNB's kursmål et kurspotentiale på godt 36 pct.

.\\˙ MarketWire