Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens obligationer: Renterne kørte op efter stærke nøgletal fra USA

17/10 17:01

En overraskende høj vækst i det amerikanske detailsalg og et fald i antallet af nytilmeldte ledige i USA understøttede torsdag renterne.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg 2 basispoint til 2,07 pct.

Stigningen faldt ellers sammen med en lempelse af pengepolitikken i Den Europæiske Centralbank, ECB, der skar 25 basispoint af indskudsrenten til 3,25 pct.

Det var dog helt som ventet i markedet, og da ECB-chef Christine Lagarde heller ikke sprællede ved den efterfølgende pressekonference, kunne handlerne i stedet vende opmærksomheden mod en større omgang amerikanske nøgletal.

Her blev der præsenteret en vækst i detailsalget på 0,4 pct. i september, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 0,3 pct.

Samtidig viste antallet af nytilmeldte ledige sig noget lavere end ventet. I sidste meldte 241.000 amerikanere sig nyledige, mens der var ventet 259.000 blandt økonomerne.

Også aktivitetsindekset fra Federal Reserve Bank of Philadelphia - også kendt som Philadelphia Fed-indekset - afspejlede, at den amerikanske økonomi trives. Indekset bedredes i oktober til 10,3 fra 1,7 mod ventet 3,0.

Fra eurozonen bød torsdagen på endelige inflationstal for september, der blev opgjort til 1,7 pct. mod 1,8 pct. i den foreløbige. Kerneinflationen var som ventet 2,7 pct.

.\\˙ MarketWire