Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Sartorius blev aktiefestens højdepunkt efter regnskab

17/10 17:54

Den tyske producent af laboratorieudstyr Sartorius blev sammen med sit datterselskab Sartorius Stedim Biotech de helt store vindere torsdag.

Her stak de to selskabers akter fra de øvrige selskaber med tocifrede plusser, efter at Sartorius viste gode takter i sit regnskab for årets ni første måneder.

Samlet steg det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 med 0,8 pct. til 523,91.

Humøret var allerede højt forud for en ventet rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank, ECB. Forventningerne blev da også indfriet med en sænkning på 25 basispoint til 3,25 pct.

- Efter vores mening er det usandsynligt, at det bliver sidste rentesænkning fra ECB i år. Endnu en lempelse er sandsynlig i december, og vi venter, at det vil blive fulgt efter med en serie nedsættelser ved hvert møde frem til juni næste år, siger Dean Turner, der er cheføkonom i UBS Global Wealth Management, til Reuters.

Feststemningen blev kun forstærket, da der fra USA kom godt nyt om detailsalget, der voksede over forventning i september, mens køerne med nyledige amerikanere viste sig lavere end ventet.

Sartorius oplevede torsdag sin største kursstigning siden januar 2019, efter at den tyske laboratorieudstyrsproducent fremlagde sit regnskab for tredje kvartal og årets ni første måneder.

Selv om både den justerede indtjening og salget gik tilbage, bed markedet sig fast i en fremgang i ordrene på produkter fra selskabets bioprocess-division.

Ordreindgangen steg 1,8 pct. til 616,5 mio. euro, hvilket sammen med en fastholdt prognose vakte lettelse hos analytikerne.

- De fastholdte forventninger til 2024 er forsikrende givet tilbageskridtene i år, skriver analytiker James Vane-Tempest fra Jefferies i en analyse ifølge Bloomberg News.

Sartorius steg 16,5 pct. til 266,20 euro på børsen i Frankfurt.

Med til vejrs gik datterselskabet Sartorius Stedim Biotech, der er noteret på børsen i Paris, med et plus på 17,7 pct. til 208 euro.

.\\˙ MarketWire