Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Meta, Nike og SAP

22/10 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

BRITISKE TOP-ADVOKATFIRMAER HAR HÆVET TIMEPRISEN MED 40 PCT. PÅ FEM ÅR

De ti bedste britiske advokatfirmaer opkræver kunderne næsten 40 pct. mere per time, end de gjorde for fem år siden. Det skyldes inflation og væksten i gebyrer fra amerikanske firmaer i London. (TOP UK LAW FIRMS RAISE HOURLY RATES BY 40% IN FIVE YEARS)

KREATIVE KINESISKE AI-GRUPPER REDUCERER OMKOSTNINGERNE VED MODELLERNE

Kinesiske kunstig intelligens-virksomheder presser omkostningerne ned for at skabe konkurrencedygtige modeller, da de kæmper med amerikanske chiprestriktioner og mindre budgetter end deres vestlige kolleger. Nystartede virksomheder har reduceret priserne ved at vedtage strategier som at fokusere på mindre datasæt for at træne AI-modeller. (CHINESE AI GROUPS GET CREATIVE TO DRIVE DOWN COST OF MODELS)

META UNDER BESKYDNING FOR 'FORURENENDE' OPEN SOURCE

Meta kritiseres for at kalde de kunstige intelligens-modeller "open source" af den gruppe, der har stået i spidsen for open source-teknologi i softwareverdenen i de sidste 25 år. Det sociale mediefirma "forvirrer" brugere og "forurener" udtrykket ”open source” ved at bruge det til at beskrive sin Llama-familie af store sprogmodeller. (META UNDER FIRE FOR ‘POLLUTING’ OPEN-SOURCE)


WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

NIKE FORLÆNGER UDSTYRS-PARTNERSKAB FOR NBA OG WNBA

Nike har udvidedet det eksklusive beklædningspartnerskab med både National Basketball Association og Women's National Basketball Association. Sportstøjsfirmaet har underskrevet en forlængelse af den globale aftale om tøj, merchandising, marketing og indhold i 12-sæsoner. (NIKE EXTENDS NBA, WNBA OUTFITTING PARTNERSHIP)

AKTIVISTINVESTOR OPFORDRER CHEESECAKE FACTORY TIL AT OVERVEJE OPSPLITNING

En aktivistinvestor, Houston-baserede JCP Investment Management, har opbygget en ejerandel i Cheesecake Factory og opfordrer restaurantoperatøren til at udskille tre af de mindre mærker i en separat børsnoteret virksomhed. (ACTIVIST URGES CHEESECAKE FACTORY TO CONSIDER BREAKUP)

KRISER HOS BOEING OG INTEL ER EN NATIONAL NØDSITUATION

For en generation siden ville enhver liste over USA's mest beundrede producenter have haft Intel og Boeing nær toppen. I dag er begge selskaber i tovene. Intel har suspenderet udbytte, skåret ned på medarbejdere og investeringer og er et overtagelsesmål. Boeing er hæmmet af flystyrt og andre uheld, produktionsforsinkelser og strejke. En opsplitning eller konkurs er ikke længere utænkelig. (CRISES AT BOEING AND INTEL ARE A NATIONAL EMERGENCY)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

MICROSOFT-CHEF OPFORDRER TIL AT GENOVERVEJE LOVE OM OPHAVSRET FOR KUNSTIG INTELLIGENS

Chefen for Microsoft opfordrer til en genovervejelse af copyright-lovene, så tech-giganter er i stand til at træne kunstig intelligens-modeller uden risiko for at krænke intellektuelle ejendomsrettigheder. (MICROSOFT BOSS URGES RETHINK OF COPYRIGHT LAWS FOR AI)

THE GUARDIAN (THEGUARDIAN.COM/UK/BUSINESS)

WH SMITH VIL SÆLGE VINYLALBUM FOR FØRSTE GANG SIDEN 1990'ERNE

Den britiske boghandler- og kontorartikelkæde WH Smith vil fremover have vinylalbum på hylderne for første gang siden 1990'erne. LP'er vil være tilgængelige i 80 high street-butikker i hele Storbritannien. (WH SMITH TO STOCK VINYL ALBUMS FOR FIRST TIME SINCE 1990S)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

SAP HÆVER RESULTATFORVENTNING MARKANT

Det tyske softwarehus SAP opnåede bedre kvartalsresultater end forventet. Det betyder samtidig en opjustering af resultatforventningerne til hele året. Det burde give aktien yderligere løft. (SAP HEBT DIE GEWINNPROGNOSE DEUTLICH AN)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

VWS LASTBILSELSKAB TRATON KLARER SIG BEDRE END FORVENTET

Det går bedre med VW salg af erhvervskøretøjet end forventet. Det viser tal for VWs lastvongsselskab, Traton, der indeholder godt nyt fra blandt andet USA. (VW-LKW-HOLDING TRATON MACHT BESSERE GESCHÄFTE ALS GEDACHT)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

KINA BAG VEDVARENDE ENERGIKAPACITET I BRIKS-NATIONERNE OVER 50 PCT.

Andelen af fossile brændstoffer i BRIKS-landenes elkapacitet forventes at falde til under 50 pct. i år for første gang på grund af hurtig vækst i vedvarende energi og faldende kul-, olie- og gasudvikling i Kina og de andre BRIKS-lande. (CHINA FUELS RENEWABLES CAPACITY IN BRICS NATIONS PAST 50%)

.\\˙ MarketWire