Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Trumps told skaber usikkerhed - lille rentefald herhjemme

3/2 09:07

Små rentefald har gjort sit indtog på det danske obligationsmarked mandag, hvor investorerne nu må konstatere, at USA's præsident, Donald Trump, har indledt sin toldkrig.

Hvad det skal betyde for obligationsrenterne på den længere bane, er lidt tvetydigt, da det dels kan føre til tiltagende inflation, men også aftagende økonomisk vækst.

USA's præsident Donald Trumps trusler om told blev til virkelighed lørdag med indførslen af 25 pct. told på varer fra Mexico og Canada samt 10 pct. på varer fra Kina. Tolden får effekt tirsdag. Desuden truer Trump atter med told på varer fra EU.

Og mens det har udløst store aktiefald i Asien og en stor styrkelse af dollar på bekostning af andre store valutaer, heriblandt euro, så har obligationsmarkedet været mere i vildrede.

Fredag steg de amerikanske renter indledningsvist af frygt for tiltagende inflation, men de er siden faldet noget igen, da Trumps toldkrig kan dæmpe den økonomiske vækst.

Mandag morgen ligger den tiårige amerikanske rente i 4,54 pct. Det er 3 basispoint højere end niveauet ved dansk børslukketid fredag.

Den tilsvarende danske rente falder derimod 2 basispoint til 2,13 pct.

- For de danske renter er effekten af begivenhederne noget mere usikker. På den ene side medvirker de højere renter i USA til også at presse især de længere danske renter højere. Modsat vil de betydelige kursfald på aktiemarkederne lede til en flugt mod de sikre statsobligationer, og den vej rundt lægge et nedadgående pres på de danske renter, vurderer Jan Størup Nielsen, chefanalytiker i Nordea, i bankens morgenkommentar.

Investorernes usikkerhed om de almindelige spilleregler for verdenshandelen, kan mandag meget vel betyde, at de økonomiske nøgletal ikke får lige så stor opmærksomhed på finansmarkederne som normalt.

Vigtigste statistik mandag er forbrugerprisestimatet for eurozonen, der ventes at vise en årlig prisstigningstakt på 2,4 pct. ligesom i december.

Inflationen i kerneforbrugerpriserne ventes til gengæld at aftage til 2,6 pct. fra 2,7 pct.

Fra USA og eurozonen kommer desuden endelige opgørelse af aktivitetsindeksene, PMI, der bygger på tilbagemeldinger fra virksomhedernes indkøbschefer.

.\\˙ MarketWire